Cine-concert LIVE: Aventurile prințului Achmed | Cinemateca TIFF | TIFF

Cine-concert LIVE: Aventurile prințului Achmed | Cinemateca TIFF

24.03.2023 10:46
Data: 
Joi, 6 Aprilie, 2023 - 20:00

Joi, 06 aprilie, ora 20:00, Cinema Victoria

Bilete: https://www.cinemavictoria.ro/movie/cine-concert-aventurile-printului-ac...

Aventurile prințului Achmed este un film de animație creat în Germania anului 1926 de Lotte Reiniger, o pionieră a filmului animat. Este cel mai vechi lungmetraj de animație care a supraviețuit și însumează aproape o sută de mii de cadre individuale pentru care regizoarea a creat decupaje minuțioase și foarte delicate cărora le-a dat viața la propria masă de lucru.

Povestea filmului este inspirată de cartea O mie și una de nopți și ilustrează peripețiile Prințului Ahmed și a Zânei Peri-Banu sau povestea lui Aladdin. Filmul are o frumusețe și un rafinament grafic aparte, care împreună cu coloana sonoră interpretată la sintetizator analog si baglama (instrument cu coarde turcesc cu originile în Persia antica) vor transpune spectatorii într-un univers de poveste

Danaga (Daniel Aga) este un muzician din Cluj, cunoscut publicului pentru stilul eclectic și melodios de pe albumele ‘Am n-Aripi’, ‘Spiro’, ‘Doamne Ferestre’ precum și pentru prelucrările folclorice de pe compilația Culese din Cartier I editată de Subcarpați. Îmbină muzica electronică cu instrumente acustice, sonorități contemporane cu teme tradiționale iar seturile lui, în mare parte improvizate pe moment, sunt adevărate călătorii muzicale de la downtempo apăsat și greu la un upbeat psihedelic.. Activ încă din 2010, a fost prezent pe scenele unor festivaluri mari din țară cât și din străinatate și a realizat coloane sonore pentru animații, piese de teatru, documentare, etc.