Parazit/Parasite | Cinemateca TIFF | TIFF

Parazit/Parasite | Cinemateca TIFF

25.10.2019 15:19

Cu filme precum “Expresul zăpezii” sau “Okja”, regizorul Bong Joon – ho avea deja un portofoliu impecabil încă înainte de a-și lansa, anul acesta, în competiția oficială de la Cannes, cel mai recent film – “Parasite”. Producția ce avea să fie desemnată câștigătorul Palme d’Or 2019 aduce, însă, totul la un alt nivel – o satiră socială excelentă ce trebuie văzută de orice cinefil adevărat.

Filmul spune povestea familie Ki-taek aflată în șomaj și foarte interesată de viața extrem de bogatei familii Park. Într-o zi, fiul lor reușește să primească o recomandare pentru a preda cursuri individuale de engleză acasă la familia Park. Ajuns la vila lor, este întâmpinat de frumoasa stăpână a casei. Este doar începutul unui șir de întâmplări imposibil de controlat, în urma cărora nimeni nu va rămâne nepătat.

Cu schimbări de ritm și acțiune radicale, de la comedie la dramă, Parasite pune întrebări importante despre natura umană, despre capacitatea noastră de a igora și a ne detașa de problemele celor din jur. Împărțirea socială între “cei care au” și “cei care nu au” nu rezolvă cu dilema lansată de regizor: cine sunt cu adevărat “paraziții” societății? Răspunsurile sunt la spectatori.

Bilete și rezervări online pe www.cinemavictoria.ro și la casieria Cinema Victoria.
Film distribuit de @Indepedenta Film