Proiecție unică + Q&A: Și atunci am dansat | European Cinema Night | TIFF

Proiecție unică + Q&A: Și atunci am dansat | European Cinema Night

30.11.2022 13:13
Data: 
Joi, 8 Decembrie, 2022 - 20:00

Joi, 8 decembrie, ora 20:00, Cinema Victoria

INTRARE LIBERĂ în baza unui bilet cu valoare 0: https://cinemavictoria.ro/bilete/

Joi, 8 decembrie, de European Cinema Night, vizionează în proiecție unică, pentru prima oară la Cluj, o poveste din lumea dansului georgian, într-un film propus de Suedia la Premiile Oscar 2020 (Cel mai bun film străin): And Then We Danced/ Și atunci am dansat (r. Levan Akin).

Invitat special: Mihai Mihalcea: Coregraf, performer, activist, Mihai Mihalcea (reinventat artistic Farid Fairuz) a fost primul director al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, de la înfiinţarea instituţiei, în 2005, până în anul 2013. În prezent, este director de programe şi proiecte la CNDB.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Creative Europe MEDIA și Europa Cinemas.

Filmul este propunerea Suediei la Premiile Oscar 2020, în selecția Festival de Cannes 2019, în TOP 10 Cele mai bune filme ale anului 2020 realizat de prestigioasa publicație IndieWire - locul 8 și câștigător al premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de la Sarajevo, 2019 (Levan Gelbakhiani)

And Then We Danced/ Și atunci am dansat (r. Levan Akin), 2019

Merab se antrenează de la o vârstă fragedă la Ansamblul Național Georgian alături de partenera sa de dans Mary. Universul lui se schimbă când nonconformistul Irakli devine cel mai puternic rival al său, cât și cea mai mare dorință. Ce se întâmplă atunci când prima dragoste a unui adolescent se lovește de convingeri ce îi neagă dreptul la fericire?

Partener: Cinemateca TIFF