Regulament | TIFF

Regulament

 

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 9 – 18 iunie 2023. Orașul care găzduiește de peste două decenii cel mai mare festival de film din România a devenit un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta.

Competiţia Locală are ca scop încurajarea producției locale de film și descoperirea de noi talente și se adresează deopotrivă profesioniştilor și cineaştilor amatori originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj. 

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală TIFF 2023 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

1. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 31 mai 2022 - 20 mai 2023 şi să fie obligatoriu subtitrate în limba română (dacă limba vorbită în film este alta decât româna) și engleză.

2. Regizorul / producătorul trebuie să fie originar din Cluj sau să își desfășoare activitatea în aria geografică a județului Cluj.

3. Durata maximă a filmului este 30 de minute.

4. Formatul de proiecție este digital, format Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac. Nu se acceptă alt tip de format.

5. Toate filmele vor fi prezentate în versiunea originală, cu subtitrare în limba română sau engleză, dacă este cazul.

Nu vor fi acceptate în competiție filmele cineaștilor care au câștigat la mai mult de două ediții anterioare ale Competiției Locale TIFF.

Un juriu format din trei membri, cu experiență în domeniul cinematografiei, va acorda următoarele premii :

  • Premiul „Competiția Locală TIFF 2023” în valoare de 1500 de euro, oferit de Banca Transilvania și serviciile de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film.

Pe lângă Marele Premiu, va mai fi acordată:

  • Menţiunea specială a juriului constând în servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film.

O selecție a celor mai bune filme dintre cele înscrise în Competiție va fi prezentată în timpul festivalului. Selecţia va fi realizată de același juriu responsabil cu acordarea Marelui Premiu. Festivalul nu își asumă obligativitatea proiecției tuturor filmelor înscrise în competiție.

Pentru Competiția Locală TIFF 2023, regizorul / producătorul filmului selectat se obligă să acorde dreptul de difuzare, în cadrul festivalului, gratuit, fără a solicita plata vreunei taxe de proiecție.

Reguli pentru înscriere

Procesul de înscriere se desfășoară exclusiv online. Regizorul sau producătorul care deține drepturile de proiecție ale filmului trebuie să completeze integral formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri

Deadline-ul pentru înscrieri este 20 mai 2023. Filmele înscrise după termenul-limită nu vor fi luate în considerare.

Reguli în vederea selecției:

Organizatorii vor anunța filmele selectate pentru proiecția specială care se va desfășura în timpul festivalului până la data de 5 iunie. Programul proiecției speciale (ordinea, ora de proiecție a filmelor selectate) va fi decis în totalitate de către organizatorii festivalului.

Alte reguli:

Regizorul / producătorul / distribuitorul filmului înscris își asumă întreaga responsabilitate pentru datele completate în formularul de înscriere.

Contact: competitialocala@tiff.ro