2015 | TIFF

2015

Cele 5 proiecte de lungmetraj selecționate la cea de-a doua ediție Transilvania Pitch Stop 2015 sunt: Cai la rege (Raluca Maria Rusu), Căutatorul de vânt (Mihai Sofronea), Charlton Heston (Andrei Crețulescu), Soldații (Ivana Mladenovic) și 1985 (Bogdan Mureșanu).

Regizorii și producătorii celor 5 proiecte vor participa la ateliere special concepute pentru ei, formând grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul organizat în data de 6 iunie, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați - Konstantinos Kontovrakis (producător de film) și Christian Routh (script consultant).

TPS 2015 va avea loc în perioada 31 mai - 6 iunie, iar finalul training-ului va fi sesiunea de pitch propriu-zisă, urmată de întâlniri individuale între participanți și posibilii producători interesați de proiectele lor. Anul acesta, cele 5 proiecte și pitch-urile finale vor fi analizate de un juriu format din Matthieu Darras (Head of Programmes - TorinoFilmLab), Elin Erichsen (Head of Development  - Norwegian Film Institute) și Roberto Olla (Executive Director - Eurimages).

Juriul TPS va acorda două premii: TPS Development Award  - în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF & Diferit, și CoCo Award - constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market, din luna noiembrie. În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, cele două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie.