Au fost desemnați reprezentanții juriului EFA Young Audience Award | TIFF

Au fost desemnați reprezentanții juriului EFA Young Audience Award

30.04.2014 14:04
Organizatorii evenimentului Young Audience Film Day au ales elevii care vor prezida juriul de la Cluj.

Cluj-Napoca, 30 aprilie 2014. Pregătirile pentru Young Audience Film Day, ce va avea loc în data de 4 mai, au intrat în linie dreaptă. Florina Gabriela Martin (14 ani, elevă la Şcoala Gimnazială „Horea, Cloşca şi Crişan” din Turda) şi Astrid Karina Frâncu (12 ani, elevă la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca), doi dintre câștigătorii Competiției EducaTIFF - Tineri Critici de Film din cadrul ediției de anul trecut a programului de educaţie cinematografică, au fost desemnate de organizatori să reprezinte juriul care va vota cel mai bun film dintre cele intrate în cursa pentru trofeul EFA Young Audience Award. La finalul proiecțiilor, cei doi speakeri vor anunța rezultatele votului juraților clujeni într-o transmisiune live, ce va fi urmărită simultan în celelalte 16 orașe invitate de către Academia Europeană de Film să ia parte la acest eveniment. Ceremonia de decernare a premiilor poate fi vizionată pe site-ul oficial, în intervalul orar 21.00-21.30: www.europeanfilmawards.eu/yaa

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc a deschis lista participanților (12-14 ani) la mini-maratonul de cinema din 4 mai, de la Cinema Victoria. Ei vor vota cel mai bun film dintre cele trei ajunse în finala competiției: Windstorm/ Vijelie, The Contest/ Misiune: competiția muzicală şi Regret!/ Regret! Primii 20 de tineri cinefili înscrişi ca juraţi la Young Audience Film Day vor fi numiţi membri ai juriului EducaTIFF din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2014, ce se va desfășura între 30 mai - 8 iunie. În calitate de juraţi, ei vor participa la activităţile şi proiecţiile pentru elevi din programul EducaTIFF 2014 şi vor vota Cel mai bun film.

Cei interesaţi să participe la Young Audience Film Day se mai pot înscrie pe adresa de e-mail gabibodea@cinemavictoria.ro sau telefonic, la numărul 0741 064 764. Intrarea este liberă pentru toți spectatorii, în limita locurilor disponibile.

“Inițiativa a fost foarte bine primită în școli, iar copiii pasionați de film au început deja să se înscrie pe lista membrilor juriului EFA Young Audience Award. Pentru o parte din ei, experiența va fi completată în cadrul EducaTIFF 2014. Va fi o zi deosebită, vor avea responsabilitatea alegerii celui mai bun film european, o ocazie care nu ți se ivește în fiecare zi”, a spus Ramona Şărbu, coordonator EducaTIFF.

Gazda evenimentului va fi Daniel Iftene, critic de film și asistent universitar la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care, alături de studenții săi, a înființat singura publicație de critică de teatru și film realizată de tinerii din Cluj, EliberArt.ro.

Anul acesta, Clujul a fost invitat să ia parte la proiectul EFA Young Audience Award, intrând, în acest fel, în programul Academiei Europene de Film de educație cinematografică a copiilor, prin intermediul căruia ei pot descoperi oameni și culturi europene și își pot dezvolta capacitatea de înțelegere și analiză a imaginilor filmate.

Evenimentul, organizat în Cluj de EducaTIFF, Cinema Victoria și Casa TIFF, va avea loc şi în alte 16 orașe europene: Budapesta, Belgrad, Wroklaw, Sofia, Prizren, Izola, Bratislava, Erfurt, Riga, Aalborg, Stockholm, Londra, Barcelona, Valtetta, Tbilisi și Tel Aviv.

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc desfășoară în acest an cea de-a 6-a ediţie a programului de educaţie cinematografică pentru elevi - EducaTIFF, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca. Programul are scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

European Film Academy a fost fondată în 1998 iar, în prezent, reunește peste 3000 de profesioniști din industria filmului european. Organizația are ca principal scop promovarea culturii cinematografice europene, pentru toate tipurile de audiență, inclusiv, cum e cazul acestui proiect, în rândul publicului foarte tânăr.

Pentru mai multe informații despre evenimentul Young Audience Film Day in Cluj-Napoca:
Melinda Boroş, coordonator proiect: melinda.boros@tiff.ro, tel: 0720 027 611

Pentru rezervări la proiecțiile din data de 4 mai:
Gabriela Bodea, director Cinema Victoria: gabibodea@cinemavictoria.ro, tel: 0741 064 764