Avanpremieră: La La Land (2016) | TIFF

Avanpremieră: La La Land (2016)

28.11.2016 14:06

La La Land 

Regia: Damien Chazelle

Comedie romantică, musical | SUA, 2016 | 128 minute

Cu: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Rosemarie DeWitt, J. K. Simmons

Avanpremieră

În inima Los Angeles-ului, o actriță aspirantă (Emma Stone) le servește cafele starurilor între audiții pentru roluri, în timp ce un tânăr muzician de jazz (Ryan Gosling) cântă în baruri prăfuite ca să facă rost de câțiva bani. Cei doi se îndrăgostesc, dar iubirea lor e pusă la încercare de succesul la care au visat atât de mult.

Este al treilea film în care Ryan Gosling și Emma Stone joacă un cuplu de îndrăgostiți după Crazy, Stupid, Love și Gangster Squad. La Festivalul de la Veneția, unde a avut premiera oficială, La La Land a primit cronici extraordinare. The New York Times scrie că filmul reînvie genul și intră în topul celor mai bune musicaluri din istoria cinematografiei. „Dacă e să te îndrăgostești de-a binelea de îndrăznețul și superbul film al lui Damien Chazelle, La La Land, probabil se va întâmpla la prima vedere. Nu prea există nimic comparabil cu secvența din deschidere” - The Hollywood Reporter.

La La Land ne reamintește că filmele pot fi magice” – RogerEbert.com

„După osanalele criticilor la Festivalul de la Veneția, întrebarea zilei este: își vor da voie spectatorii moderni, milenialii, să cadă sub vrajă? Bănuiala mea este că da: combinația de precizie de anticar și încredere antreprenorială în puterile proprii care dă substanță filmului va fi îmbrățișată de o generație pentru care prezervarea și invenția merg adesea mână în mână” – The New York Times

La La Land a câștigat, printre altele, și Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și este unul dintre marii candidați la premiile Oscar 2017. 

Prețul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.