Film Food | Totul despre stelele Michelin

Luni, 28 mai, ora 18:30, Universitatea Sapienţia
Bilete ➤ bit.ly/fftdsm
În Totul despre stelele Michelin (Michelin Stars - Tales from the Kitchen), regizorul Rasmus Dinesen ne oferă pe tavă o analiză profundă, onestă și relevantă asupra ierarhiei stabilite de către cel mai popular ghid gastronomic din lume. Care sunt calitățile principale ale chef-ilor distinși cu 3 stele Michelin, cât de profitabil a devenit acest sistem de rating în epoca de aur a artei culinare și cum arată culisele unei bucătării bine clasate – toate acestea le aflăm dintr-o serie de interviuri savuroase cu reprezentanții industriei.
Filmul prezentat de Nespresso va fi urmat de o cină specială, începând cu ora 20:00, preparată în bucătăria restaurantului Bricks de chef Paul Oppenkamp. După o largă experiență internațională, Oppenkamp s-a stabilit în România și conduce The Artist din București, unul dintre cele mai bune restaurante de fine dining din Europa, conform clasamentelor Tripadvisor. Cunoscut pentru abordarea sa modernă asupra gătitului, chef-ul de origine olandeză combină tehnicile clasice cu bucătăria modernă și influențele românești, generând combinații surprinzătoare de texturi și arome care revoluționează experiența culinară.