Lefthand Shadow - expoziție Gyula Havancsák | TIFF

Lefthand Shadow - expoziție Gyula Havancsák

23.05.2015 22:28
29.05 – 7.06.2015
Club Cypher (Horea 4)
Vernisaj: 5 iunie, ora 19:00, în prezenţa artistului 
 
Lucrările prezentate în cadrul expoziţiei LEFTHAND SHADOW reprezintă doar o mică parte a operei mele, în contextul în care lucrez în domeniul artei grafice, realizând coperţi de CD şi carte, din 2011. 
 
Trei dintre lucrările din expoziţie sunt coperţi de carte, toate celelalte fiind coperţi de CD sau viniluri, majoritatea pentru trupe de metal, deci ele sunt exemple de artă grafică aplicată.
 
Tehnicile utilizate sunt şi ele variate. Unele imagini au început în creion şi au fost colorate digital în final. Pentru alte lucrări am folosit fotografii ca puncte de plecare, peste care am continuat să adaug elemente şi culori.
 
Cât despre teme, cele mai multe lucrări sunt ilustraţii de un fel sau altul, menite a reprezenta vizual o trupă sau muzica ei. 
  
Procesul de creaţie al acestor lucrări a fost condiţionat de mai multe criterii, imaginile urmând să apară pe diferite platforme: de la imagini de proporţii mici pentru reclame sau tricouri, la imagini ample constituind fundalul pentru concertele live ale unei trupe.
 
Am încercat să includ în această expoziţie lucrări cu teme diferite, aşa că poţi găsi aici: gore*/sânge şi violenţă (Destruction), fantasy*/reverii (Sirenia), mitologie (TYR) sau sci-fi (LEM), iar coperta pentru E.A. Poe este în esenţă o natură moartă.