În lumea lui Miyazaki: „My Neighbor Totoro” (1988) | TIFF

În lumea lui Miyazaki: „My Neighbor Totoro” (1988)

20.01.2017 16:53

Joi, 2 februarie, Cinema Victoria, ora 20.00

My Neighbor Totoro (1988)

Regia: Hayao Miyazaki

Animație, aventură | Japonia, 1988 | 88’

Pregătiți-vă pentru o lume colorată, unde numai cei cu suflete de copil îl vor putea întâlni pe Spiritul Pădurii, Totoro! Două surori, Satsuki și Mei, se mută într-o casă nouă. Spre încântarea lor, descoperă că în pădurea din apropiere locuiește un spirit misterios, care le face cunoștință cu alte personaje extraordinare – inclusiv o pisică-autobuz! Gata de aventură?

My Neighbor Totoro este considerată dintre cele mai bune animații din istoria cinematografiei. Impactul cultural a fost imens, în special în Japonia, unde Totoro a devenit un personaj iubit de copii și de adulți deopotrivă. Totoro a avut ulterior apariții episodice în alte animații, a fost transformat în mascotă și jucărie și a dat numele unui asteroid. 

Iată un film pentru copii făcut pentru lumea în care ar trebui să trăim, nu pentru cea pe care o ocupăm acum. O lume în care, dacă întâlnești o creatură uriașă și ciudată în pădure, te ghemuiești pe burta ei și tragi un pui de somn. De câte ori îl văd, zâmbesc, zâmbesc, zâmbesc” – Roger Ebert

***

Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.

Rezervări: http://www.cinemavictoria.ro/rezervari