VR Cinema

28.05.2017 17:17

Bilete AICI

Experimentează o selecţie de filme multi-premiate realizate în realitatea virtuală. Şapte programe cu filme de ficţiune, non-ficţiune şi animaţie în VR ce vor oferi publicului o imagine de ansamblu a potenţialului artistic şi narativ al acestui nou şi provocator mediu de storytelling. 

Locurile sunt limitate! Rezervarea locurilor se efectuează prin achiziţionarea online a biletelor, urmând ca programul să fie ales de spectator direct în sala de VR Cinema.

Program #1 / 27                                 

Rhizomat VR       

experiență VR (r. Monna El Gammal, 13’)

Suntem în viitor, iar democrația a fost înlocuită de conducerea corporatistă a Institute for Method (IFM). Gândurile oamenilor sunt monitorizate prin examinări standard regulate. Dar examinările standard nu se desfășoară întotdeauna conform planului.

I Philip

film VR de ficțiune (r. Pierre Zandrowicz, 14’)

Primul film francez de ficțiune creat în realitate virtuală și 3D, care ne introduce în universul celebrului scriitor Philip K. Dick.

Program #2 / 24’

Collision

documentar VR (r. Lynette Wallworth, 15’)

O călătorie VR în ținutul de baștină a bătrânei Nyarri Morgan și al tribului Martu din îndepărtatul deșert australian Pilbara. Tribul Martu a trăit departe de influența culturii vestice până în anii `60.

Afripedia - Dance Battle 360

o demonstrație de dans (r. Senay Berhe & Marie Skovgaard, 5’)

Bine ați venit în prima experiență de dance battle VR 360° din Africa, care prezintă câțiva dintre cei mai talentați dansatori stradali din Dakar, Senegal.

Tankstellen des Glücks

videoclip VR (r. Uwe Flade, 4’)

Intrați în eleganta mașină vintage poleită cu aur a lui Friedrich Liechtenstein, faceți-vă comozi în scaunul din piele al pilotului și porniți la drum prin Berlin. 

Program #3 / 21’

On set - Ma loute

o experiență 360° (r. Fouzi Louahem, 10’, ARTE)

“On set” este un documentar VR care explorează lumea platourilor de filmare ale marilor regizori. «Ma loute» este primul film francez de lungmetraj care oferă această experiență imersivă de tip 360°. Spectatorul poate să urmărească schimburile dintre regizorul Bruno Dumont, actorii și echipa sa, și să înțeleagă mai bine relația dintre cameră și actori. Pe parcursul documentarului, Bruno Dumont ne împărtășește viziunea sa asupra platoului de filmare și ideile sale despre realitatea virtuală, despre orizonturile pe care aceasta le deschide – îndeosebi pentru regia de film – precum și despre limitările ei.

Inside Auschwitz

documentar în 360° (r. Jürgen Brügger, Jörg Haaßengier, Gerhard Schick, 10’)

Primul documentar de tip 360° despre lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau, care ne arată dimensiunile enorme ale mașinăriei de exterminare. 

 

 

Program #4 / 25’

The Ark

documentar VR (r. Kel O'Neill, Eline Jongsma, 8’)

Rinocerul alb nordic este cea mai amenințată specie de pe planetă. Singurele trei exemplare existente sunt protejate în permanență de paznici armați…

 

Escape VR

o experiență VR (r. Millo Simulov, 17’)

Sub pretextul unui Escape Room de ultimă generaţie, 7 tineri sunt ademeniţi în mijlocul unui Reality Show extrem în care capcanele sunt adevărate şi trebuie să găsească soluţii contra cronometru. 

 

 

Program #5 / 24’

Ashes to Ashes

o tragicomedie VR (r. Ingejan Ligthart Schenk, Jamille van Wijngaarden, & Steye Hallema, 11’)

Ashes to Ashes este o tragicomedie VR suprarealistă. La prima vedere, filmul pare să fie despre o familie disfuncțională confruntată cu povara unei ultime dorințe bizare a bunicului lor decedat. Văzut din perspectiva urnei cu cenușă, spectatorul face cunoștință cu membri excentrici ai familiei care par să trăiască, fiecare în parte, într-o realitate proprie.

 

Witness 360: 7/7

documentar VR (r. Darren Emerson, 13’)

La 7 iulie 2005, Jacqui Putnam a intrat într-un tren Circle Line în Londra în drumul ei spre locul de muncă; o călătorie pe care a făcut-o de multe ori înainte. La 08:50 dimineața, Mohammad Sidique Khan urmează să detoneze o bombă în vagonul de lângă ea. Aceasta este povestea unei zile, a consecințelor imediate a exploziei și a parcursului spre vindecare.

 

 

Program #6 / 22 min

Viens! (18+)

un poem tantric VR (r. Michel Reilhac, 12’)

Trei femei și patru bărbați, cu toții dezbrăcați, apar de nicăieri în spațiul alb, însorit al unei încăperi luminoase aflate în afara timpului.

 

Kinoscope

o experiență VR  (r. Philippe A. Collin & Clément Léotard, 10’)

Descoperă istoria cinemaului prin vocea scenografului Dean Tavoularis, o legendă a Hollywood-ului, implicat în numeroase producții de mare success precum Apocalypse Now, The Brink's Job, One from the Heart și Bonnie and Clyde.

 

 

Program #7 / 25’

Notes on Blindness

documentar VR (r. Peter Middleton & James Spinney, 25’)

După ce și-a pierdut vederea, John Hull a început un jurnal audio, documentând călătoria lui extraordinară în lumea de dincolo de văz.

.