O poveste despre un guru câștigă Competiția Locală TIFF.23

22.06.2024 13:27

Filmul Centimetric (r. Philip Găicean) a câștigat Competiția Locală, dedicată cineaștilor profesioniști sau amatori din Cluj și împrejurimi. Producția îl urmărește pe Cătălin, un guru care încearcă să își promoveze viziunea despre viață printr-o serie de workshop-uri și un film documentar.

Premiul de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, împreună cu servicii de producție în valoare de 10.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film au recompensat câștigătorul. Acesta a fost premiat și de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care dăruiește ciocolată pentru un an de zile. 

Mențiunea Specială a Juriului (Servicii de colorizare în valoare de 5.000 de euro, oferite de Numa Film) a fost acordată filmului Cu gust de fum și amintirea verii (r. Ágnes Anna Farkas), o poveste despre o prietenie de vară, iar Premiul Special (1.000 de euro, oferiți de McDonald’s România) a mers la mater noster (r. Lehel Fazakas), despre o mamă care își pregătește fiul să joace rolul lui Iisus într-un spectacol școlar. 

Premiul Făclia în colaborare cu Ovidiu Guleș l-a obținut scurtmetrajul Casa cea veche, regia Dragoș Bădiță, o animație poetică care explorează singurătatea.