Cine-concert Necunoscutul | TIFF

Cine-concert Necunoscutul

(The Unknown)
Tod Browning

Un thriller cult fascinant și bizar pe muzica originală și în acompaniamentul live a doi muzicieni de renume, Stephen Horne și Martin Pyne

The Unknown (Necunoscutul) este un film-cult din 1927 al nonconformistului Tod Browning - cineast, actor de vodevil, artist de circ. Lon Chaney joacă rolul lui „Alonzo cel fără brațe”, un aruncător de cuțite care își folosește picioarele pentru a executa spectaculoase numere de circ împreună cu Nanon (interpretată superb de Joan Crawford), o fată de carnaval îmbrăcată sumar, cu care speră să se căsătorească. Alonzo însă nu este un simplu artist de circ, ci un ucigaș care fuge de poliție. În încercarea de a o cuceri pe femeia pe care o iubește, Alonzo este pregătit să renunțe la tot și, pentru a-și atinge scopurile, recurge la măsuri extreme.

Pianistul Stephen Horne este considerat unul dintre cei mai importanți acompaniatori de film mut și colaborator de mai bine de 30 de ani al BFI Southbank din Londra. A concertat în numeroase instituții prestigioase din Anglia, de la Barbican Centre la Imperial War Museum, și a înregistrat muzică pentru lansări de DVD-uri, proiecții și instalații muzeale cu filme mute. Martin Pyne este compozitor, percuționist și improvizator muzical, care cântă mai ales la vibrafon, tobe și alte instrumente de percuție.

Proiecții

Vezi programul complet TIFF
Regia 
Tod Browning
Cu 
Joan Crawford, Lon Chaney
Țară 
SUA
Durată 
63
Secțiune 
Ediție TIFF 

Bilete

Locuri

Biletele nu au locuri rezervate, iar locurile în sală sunt garantate până cu 5 minute înainte de începerea proiecției.

Anulare bilete

Biletele achiziționate nu pot fi anulate sau schimbate.

Informații

Pentru informaţii sau neclarități, vă rugăm să ne contactați la