Cine-concert: Tabu | TIFF

Cine-concert: Tabu

Tabu: A Story of the South Seas
F.W. Murnau

O capodoperă a filmului mut într-o nouă viziune muzicală

Ultimul film regizat de legendarul F.W. Muranu, Tabu – o poveste din Marea Sudului, ne poartă pe idilica insulă Bora Bora, unde doi tineri trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Viața lor se schimbă radical când fata este declarată Fecioara Aleasă a comunității. Orice bărbat care o privește sau o atinge este condamnat la moarte. Refuzând să se despartă, cei doi tineri îndrăgostiți fug pe o altă insulă, considerată decadentă din cauza colonialiștilor francezi. Aici, tânărul se angajează culegător de perle, dar nu reușește să înțeleagă pe deplin conceptul de bani și își face rapid datorii. Lucrurile se complică și mai mult când liderii comunității lor natale îi găsesc și vor să îi pedepsească.

Fascinată de structura formei muzicale a acestui film, compozitoarea Violeta Dinescu a recurs la un material ce a intrat în dialog cu oamenii, locurile și povestea din Tabu, stabilind corespondențe, comentarii sau contrapuncte la imaginile de pe ecran. Muzica va fi interpretată live de Trio Contraste și Dorin Cuibariu.

Cine-concertul Tabu – o poveste din Marea Sudului este prezentat la TIFF de Ligeti Festival și Transylvania Art and Science.

 

Premii: Cea mai bună imagine - Premiile Oscar/Academy Awards 1931

 
Regia 
F.W. Murnau
Cu 
Bill Bambridge, Anne Chevalier
Țară 
SUA
Durată 
84 minute
Secțiune 
Ediție TIFF 

Bilete

Locuri

Biletele nu au locuri rezervate, iar locurile în sală sunt garantate până cu 5 minute înainte de începerea proiecției.

Anulare bilete

Biletele achiziționate nu pot fi anulate sau schimbate.

Informații

Pentru informaţii sau neclarități, vă rugăm să ne contactați la