Cui i-e frică de lup (8+) | TIFF

Cui i-e frică de lup (8+)

(Kdopak by se vlka bál)
Maria Prochazkova

Un film de familie, un horror pentru copii, un film de dragoste matură şi o poveste despre Scufiţa Roşie. Deşi la o primă vedere genurile sunt contrastante, ele se completează în mod uimitor prin viziunea inovatoare a Mariei Procházková în „Cui îi e frică de lup”. Cu acest film, regizoarea a „Shark in the Head” se reîntoarce la perspectiva cinematografiei poetice a scurt metrajului său de succes Příušnice.

Terezka este eroul principal al poveştii. Îi place foarte mult „Scufiţa Roşie”, are părinţi grijuli iar prietenul ei cel mai bun de la grădiniţă este Simon. Ar putea cu uşurintă să trăiască fericită până la sfârşitul zilelor sale, dacă aceste lucruri ar fi fost reale. Dintr-o dată, totul se întoarce pe dus în lumea Terezkei iar mamei ei reacţionează ciudat şi, în cele din urmă, toţi adulţii pe care îi cunoaşte încep să se comporte ciudat, singura persoană în care mai poate avea încredere fiind Simon. Acesta vede clar situaţia. Mama Terezkei a fost înlocuită cu un extraterestru. Pentru a demonstra asta este nevoie doar de o înţepătură cu o furculiţă, rana vindecându-se instant. Ca urmare, pe Terezka o aşteaptă o mare aventură. Încercând să îşi salveze mama adevărată, călătorie în care va înfrunta un lup periculos şi înfometat.

Premii si festivaluri: Premiul pentru Cel Mai Bun Film - Zlin IFF for Children and Youth, 2009, Premiul pentru Cel Mai Bun Film - Pilsen Film Festival, 2009, Selecţie Generation K+ - Berlin IFF, 2008

Regia 
Maria Prochazkova
Cu 
Dorota Dedkova
Jitka Cvancarova
Pavel Reznicek
Martin Hofman
Matous Kratina
Țară 
Cehia
Durată 
12h:00m
Ediție TIFF 

Bilete

Locuri

Biletele nu au locuri rezervate, iar locurile în sală sunt garantate până cu 5 minute înainte de începerea proiecției.

Anulare bilete

Biletele achiziționate nu pot fi anulate sau schimbate.

Informații

Pentru informaţii sau neclarități, vă rugăm să ne contactați la