Fetița (12+) | TIFF

Fetița (12+)

Flickan (Suedia)

Regia:
Fredrik Edfeldt
Cast:
Blanca Engström, Shanti Roney, Annika Hallin, Calle Lindqvist, Tova Magnusson-Norling, Leif Andrée, Ia Langhammer, Emma Wigfeldt, Michelle Vistam
Durata:
12h:00m
Ediție TIFF:
2010
Synopsis:

Într-o casă de ţară izolată o fetiţă de zece ani face primii paşi din lumea copilăriei în cea a adulţilor. Fata trebuie să-şi petreacă vara cu mătuşa ei boemă cînd părinţii ei pleacă în Africa pentru a lucra la un proiect social. Dar mătuşa nu prea se îngrijeşte de ea şi, cînd aceasta pleacă să navigheze cu un bărbat de-abia întîlnit, fata ia problema în propriile mîini. O tragică şi amuzantă călătorie începe, o călătorie care o va pune pe eroină la multe încercări. Cu ajutorul vecinilor şi-al vizitatorilor ocazionali, explorează o absurdă şi insensibilă lume a adulţilor. Pierzînd contactul cu realitatea, se îndepărtează tot mai mult de lumea de afară, dar reuşeşte să găsească alinare în propria ei lume, făcută din cărţi, vise, imagini şi experimente.

Premii si festivaluri: Premiul publicului, Trofeul Oraşul Atena - Atena 2009, Cel mai bun debut - menţiune de onoare, Deutsches Kinderhilfswerk - menţiune specială (Berlin 2009)

1