Omul cu camera de filmat | TIFF

Omul cu camera de filmat

Chelovek s kino-apparatom (Uniunea Sovietica)

Regia:
Dziga Vertov
Cast:
Mihail Kaufman
Durata:
12h:00m
Ediție TIFF:
2011
Secțiune:
Synopsis:

Acest film plin de energie este în acelaşi timp un documentar despre o zi din viaţa Uniunii Sovietice, un documentar despre filmarea acestui documentar şi o prezentare a publicului care urmăreşte filmul. Până şi montajul peliculei este documentat. Vedem adesea operatorul care realizează filmul, dar nu vedem aproape nimic din imaginile surprinse de el pe peliculă.

Dubase şi Leizaboy, de pe acum un DJ duo consacrat "de-al casei" în cadrul proiecţiilor de film din epoca "silenţioasă" ilustrate live şi susţinute de TIFF din 2006 încoace, vin în acest an şi la Sibiu cu Omul cu camera de filmat, un film regizat de Dziga Vertov şi produs în 1929.

Atât Dubase cât şi Leizaboy sunt activi ca DJ de la finele anilor '90 în muzica electronică, făcând parte din echipa Guerilla outernational, cu apariţii anuale la TIFF în cadrul unor proiecţii speciale, precum şi la festivalul MOFFOM (Music on film, film on music) în Cehia în 2008. Cei doi sunt şi realizatori radio în cadrul AnonimTM Radio în Timişoara, unde emit în cadrul emisiunilor Babalonia Show (Dubase) şi E.A.R.S. In Stereo (Leizaboy).

1