Școala Sam Spiegel - Cele mai bune scurt metraje | TIFF

Școala Sam Spiegel - Cele mai bune scurt metraje

Sam Spiegel School – Best of short films (Israel)

Durata:
12h:00m
Ediție TIFF:
2010
Secțiune:
Synopsis:

Pe mâini bune / Beyadaim tovot (R. Oded Davidoff, 1994, 18')

Un infractor urmărit de poliţie dă peste casa izolată a două surori gemene. O va regreta din plin...

 

Noaptea nunții / Lag ba Omer (R. Sharon Amrani, 1998, 19')

Maurice, care este handicapat mintal, se pregăteşte plin de entuziasm de nunta fratelui său. Cu toate acestea, familia se teme de faptul că purtarea imprevizibilă a lui Maurice ar putea strica ocazia.

 

Dansul mamei / Harikud shel Ima (R. Zelda Zoha, 2003, 20')

De la moartea mamei, Lisa a fost mama celor trei fraţi ai ei. Noaptea, cînd în sfîrşit are timp, scrie. Lisa cîştigă o bursă în Ierusalim, dar se trezeşte în faţa unei dileme dificile: să plece sau să rămînă acasă pentru a se îngriji de încercata ei familie.

 

Jucăria roșie / Ha'teip ha'adom (R. Dani Rosenberg, 2004, 12')

Mohamad, un puşti palestinian din Ierusalim, găseşte o jucărie roşie şi o pierde. Jucăria rătăceşte pe străzile oraşului, trecută din mînă în mînă de mari şi mici, străini sau localnici, în timp camerele de supraveghere ale poliţiei urmăresc totul de sus.

 

Înrolarea / Leil Giyus (R. Naomi Levari, 2004, 17')

Yoav Genar, un pacifist al anilor '60, face tot ce-i stă în putere ca fiul său să nu se înroleze. În cele 24 de ore dinaintea înrolării, o confruntare emoţională şi ideologică are loc între tată şi fiu.

 

Imnul / Himnon (R. Elad Keidan, 2008, 36')

Uneori pînă şi cea mai banală dintre zile se poate dovedi ieşită din comun, ceea ce află şi un burlac între două vîrste cînd iese să cumpere lapte într-un cartier din Ierusalim.

1