infiniTIFF 2019 - Producția virtuală și viitorul conținutului audiovizual

 

TIFF își deschide porțile pentru a treia ediție infiniTIFF, think-tankul dedicat viitorului conținutului audiovizual, care se va ține la Cluj-Napoca, în perioada 1-8 Iunie 2019.

Ediția din acest an este dedicată transformărilor digitale și tehnologiilor disruptive ale momentului, care cer o regândire profundă a concepțiilor actuale despre muncă, locuire, mobilitate, comunicare și, nu în ultimul rând, cultură și divertisment.

Dintr-o experiență dedicată publicului larg, infiniTIFF-ul se transformă anul acesta într-un think-tank pentru profesioniștii din domeniul audiovizual. În această ediție, infiniTIFF explorează producția virtuală, una dintre cele mai importante direcții în producția audiovizuală, care combină metode tradiționale de producție audiovizuală cu tehnologii digitale de ultimă oră pentru colaborări profesionale în timp real. Producția virtuală a câștigat teren în ultimii ani: nu mai e folosită exclusiv de marile studiouri hollywoodiene pentru producții majore, ci este adoptată tot mai mult și de producții independente cu bugete mai mici.

Programul infiniTIFF de anul acesta include infiniTIFF Summit, o conferință de jumătate de zi despre producția virtuală, și infiniTIFF Workshop, un eveniment colaborativ cu participarea stakeholderilor locali din diferite industrii și linii de lucru. În plus, VR Cinema, un eveniment cu mare succes în edițiile anterioare, va oferi publicului larg un program divers de experiențe virtuale.

Această transformare dintr-un eveniment de public într-un think tank pentru industrie speră să stimuleze antreprenoriatul clujean în direcția producției virtuale pentru film, jocuri video, animație și tehnologie audiovizuală. Astfel, infiniTIFF 2019 se înscrie în cadrul mai larg al proiectului Cluj Future of Work

 

infiniTIFF Workshop și Manifestul infiniTIFF

infiniTIFF Workshop caută să exploreze în profunzime nevoile și aspirațiile principalilor stakeholderi locali implicați în producția audiovizuală. Pentru o jumătate de zi, antreprenori vizionari, factori decizionali din artă, cultură și mediul academic din Cluj, vor explora oportunități antreprenoriale și forme de colaborare interdisciplinară în producția audiovizuală. Rezultatul va fi Manifestul infiniTIFF, un document de poziție, cu direcții de acțiune clare pentru autorități, creativi și antreprenori, care va fi prezentat și supus dezbaterii publice la infiniTIFF Summit. Evenimentul va fi moderat de experți din domeniul inovației; accesul se face pe bază de invitație.

 

infiniTIFF Summit

infiniTIFF Summit este o oportunitate pentru schimb de cunoștințe și networking interdisciplinar. Timp de jumătate de zi, infiniTIFF Summit explorează modalitățile în care procesele și workflow-urile pentru producția audiovizuală sunt reorganizate și reinventate de producția virtuală. Producția virtuală permite cineaștilor și dezvoltatorilor de jocuri video să combine, între altele, materiale capturate live, actori, motion capture, imagini generate pe computer, efecte speciale în timp real, tehnologii imersive și motoare grafice de dezvoltare jocuri video de tipul Unity sau Unreal Engine. Sistemul linear de pre-producție, producție și post-producție se dizolvă într-un proces continuu care permite întregii echipe să colaboreze flexibil, în timp real, eficient și creativ la orice nivel de buget.

Mai multe aici

 

VR Cinema

VR Cinema prezintă o selecție vastă de conținut virtual revoluționar, inclusiv lucrări noi, precum și unele aparținându-le „clasicilor” din domeniu.

Mai multe aici