15 adolescenti participă la a 12-a editie Let’s Go Digital! | TIFF

15 adolescenti participă la a 12-a editie Let’s Go Digital!

23.05.2014 15:29
Atelierul Let’s Go Digital! și-a selectat participanții pentru cea de-a 12-a ediție. Din totalul de 94 de aplicații au fost selecționați 18 participanti (dintre care 3 participanti seniori), din diferite orașe din România.

Participanții LGD2014 vor veni la Cluj Napoca, în perioada 30 mai – 8 iunie, unde timp de 10 zile vor lua contact cu lumea filmului, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cei 15 adolescenți selecționați la LGD2014 au vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Cei 15 tineri cursanți îi vor avea alături pe trainerii atelierului și pe cei trei seniori ai grupului, foști participanți LGD, care se întorc la Cluj Napoca, în urma unei selecții riguroase, pentru o nouă etapă a experienței LGD. Cei 3 participanți seniori vor fi responsbaili în această ediție de crearea making-of-ului LGD2014 și își vor dezvolta aptitudinile de producători ai celor 5 filme realizate în cadrul atelierului de colegii lor mai tineri.

De-a lungul atelierului, cei 15 adolescenți vor fi îndrumați de  Sorin Botoșeneanu, Neil Coltofeanu, Andrei Rus, Tudor Jurgiu și Dana Bunescu, iar la finalul celor 10 zile intensive ei și cele 5 filme rezultate în urma wokshop-ului vor fi protagoniștii unei proiecții speciale, în fața publicului TIFF.

Participanții LGD2014 sunt:

1. ALEXANDRU COSTIN PINTICĂ (Bucureşti)
2. DENISA IOANA VELICU (Bucureşti)
3. ELENA BORCEA (Bârlad)
4. FRANCISCA ANTONELA BOB (Baia Mare)
5. IACOB ANDREI PAŞTINĂ (București)
6. IONUŢ ALEXANDRU RADU SCURTU (Piatra Neamţ)
7. IRINA NUŢU (Piatra Neamţ)
8. LIGIA PRODAN (Iaşi)
9. LUCA ISTODOR (București)
10. MARIA ALEXANDRA DIACONU (Bârlad)
11. NAOMI NADABAN (Arad)
12. TEODORA SILVIA MODOI (Cluj Napoca)     
13. TIBERIU IORGA (Ploieşti)
14. TUDOR CIURESCU (București)
15. VICTOR CIOABĂ (Bucureşti)

Participanții seniori LGD2014 sunt:
1.EVA TODICĂ (Piatra Neamţ)
2.IOANA BUGARIN (Timişoara)
3.SOFIA IULIA NELEGA (Cluj Napoca)

Ediţia a 12-a a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 30 mai și 8 iunie 2014.
Let’s Go Digital! este susținut de BCR și prezentat de UPC, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programului Europa Creativă, Media Mundus și  UNATC.
Sponsori LGD: Noumax, Canon
Parteneri media LGD: Zile si Nopti, Cinemagia, KoolHunt, Liternet, Cinefan, Film Reporter.
***
Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.