Making Waves la TIFF 2013 | TIFF

Making Waves la TIFF 2013

06.06.2013 13:44
Alăturați-vă Festivalului de Film Românesc din New York în campania „I am making waves”

MAKING WAVES, cel mai important festival din SUA dedicat exclusiv cinematografiei românești, revine la sfîrșitul acestui an la Film Society of Lincoln Center și se extinde la Jacob Burns Film Center. Romanian Film Initiative, inițiatorul și organizatorul principal al Making Waves, se alătură TIFF și lanseaza în data de 6 iunie o campanie de crowdfunding (http://www.kickstarter.com/projects/1715064836/making-waves-2013-romanian-film-fest-continues-and), invitând fanii filmului românesc din întreaga lume să susțină continuarea și dezvoltarea acestui festival.

O campanie similară a fost derulată cu succes în toamna anului trecut, când festivalul a devenit independent. În colaborare cu Film Society of Lincoln Center, Romanian Film Initiative (RFI) și-a asumat organizarea festivalului într-un spirit inovator și deschis. Într-o foarte scurtă perioadă de timp, RFI a atras sprijinul unor fundații, sponsori și a peste 300 de susținători individuali, Making Waves devenind astfel primul proiect cultural românesc de anvergură susținut prin crowdfunding. Peste 3000 de spectactori au participat anul trecut la cele 26 de proiecții și evenimente speciale, în compania a 16 regizori, actori și producători invitați ai festivalului.

Romanian Film Initiative și-a propus continuarea și extinderea Festivalului Making Waves, a cărui a opta ediție va avea loc la începutul lunii decembrie a acestui an. Making Waves 2013 continuă parteneriatul cheie cu Film Society of Lincoln Center, unde vor fi prezentate și în acest an cele mai bune producții recente de ficțiune, documentar și scurt metraj, alături de programe speciale, retrospective, filme de referință, în prezența a numeroși invitați. Pentru prima dată festivalul va călători în afara New York-ului, prezentând la Jacob Burns Film Center din Pleasantville, New York, o selecție din programul acestei ediții.

Susțineți continuarea și extinderea Festivalului de film românesc Making Waves alăturându-vă campaniei Kickstarter la www.filmetc.org și răspândind informația despre aceasta către contactele dumneavoastră. Numeroase recompense sunt oferite celor care, la rândul lor, vor „să facă valuri” și să devină astfel parte din succesul Making Waves (iar pe durata TIFF acestea includ o serie de stickere „I am making waves” desenate de Dan Perjovschi). Nici o participare financiară nu este prea modestă!

TIFF susține Making Waves 2013 și prin donarea încasărilor proiecției din 7 iunie, de la Cinema Florin Piersic, a filmului „Love Building” regizat de Iulia Rugină, prezentată în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Tot la TIFF, în data de 4 iunie echipa Romanian Film Initiative a împărtășit participanților la Transilvania Talent Lab și publicului larg experiența sa în utilizarea crowdfunding-ului ca un nou mecanism și o nouă abordare în susținerea unor proiecte creative.

Pe scurt despre Making Waves
Așa cum nota anul trecut ziarul The Wall Street Journal, „Making Waves: New Romanian Cinema este festivalul anual care a contribuit la definirea și impunerea cinematografiei din această țară sud-est europeană ca un bastion al unui cinema incisiv, independent și personal”. Inițiat în 2006, Festivalul de film românesc din New York și-a propus acompanierea cinematografiei românești, “una din cele mai surprinzătoare evoluții din cinema-ul mondial” (The New York Times), prin asigurarea unei expuneri constante și profesioniste în fața publicului american. Festivalul prezintă în fiecare an nu doar o panoramă diversificată a celor mai bune producții recente, dar și numeroase programe speciale, retrospective, filme de referință ale cinematografiei naționale. Condus cu inspirație și dedicație de Corina Șuteu, președinte al festivalului, alături de Mihai Chirilov, director artistic și Oana Radu, manager, festivalul a crescut cu fiecare ediție, reușind să devină o referință pe scena culturală newyorkeză și pentru profesioniștii filmului din Statele Unite, reușind să atragă un public tot mai larg și fidel și o atenție constantă din partea presei americane.

Pentru mai multe detalii vizitati www.filmetc.org și facebook.com/RomanianFilmInitiative.