SERVICII PENTRU PRESĂ | TIFF

SERVICII PENTRU PRESĂ

 

Centrul de presă

Pe întreaga perioadă a festivalului, acreditarea de presă permite accesul zilnic, între 10:00 – 18:00, la Centrul de Presă, amenajat în cadrul Mediatecii Institutului Francez (Strada Ion I. C. Brătianu, nr. 22, Cluj-Napoca). Centrul de presă oferă:

  • Birouri și prize pentru conectarea laptop-urilor personale;
  • WiFi

Tot în cadrul Centrului de Presă puteți obține asistență pentru:

  • Ridicarea acreditării de presă și informații despre utilizarea acesteia;
  • Informații despre evenimentele din festival, inclusiv cele dedicate presei;
  • Spațiu pentru realizarea interviurilor cu invitați din cadrul festivalului;

 

Conferințe de presă

Programul conferințelor de presă organizate de-a lungul festivalului va fi făcut public în cadrul Centrului de Presă alături de toate detaliile necesare - locație, acces, condiții speciale. Aceste informații vor fi transmise și via e-mail tuturor jurnaliștilor acreditați la festival.

Alte dezbateri și întâlniri cu o parte din invitații speciali ai TIFF vor fi organizate la TIFF Lounge și anunțate corespunzător după începerea festivalului. Accesul la acestea este nerestricționat.

 

Interviuri

Prin intermediul Biroului de Presă al festivalului, jurnaliștii pot solicita interviuri individuale cu invitații sau echipa TIFF. Solicitările pot fi transmise prin email la adresa andreea.bara@tiff.ro, începând cu data de 5 iunie.

Pentru un răspuns cât mai rapid, vă sfătuim să includeți în această solicitare cât mai multe detalii (durata interviului, eventuale teme abordare, etc). Acceptul de a acorda un interviu depinde exclusiv de dorința și programul invitațiilor.

Jurnaliștii vor primi un răspuns la solicitările lor, telefonic și în scris, precum și informațiile despre programarea interviului, în cazul în care acesta poate fi acordat.

 

Foto & Video

Jurnaliștii sunt încurajați să își realizeze propriile materiale foto-video, însă în situațiile în care acest lucru nu este posibil, echipa de presă a festivalului poate facilita obținerea acestora, pentru completarea materialelor jurnalistice.

Cererile pentru fotografii de la anumite evenimente sau cu anumiți invitați pot fi adresate via e-mail (andreea.bara@tiff.ro) sau direct la Centrul de Presă. Utilizarea acestora este gratuită, însă jurnalistul are obligația de a menționa drepturile de copyright ale fotografului autor.