Hanami
O insulă vulcanică izolată în mijlocul oceanului. Toată lumea e gata de orice pentru a pleca în locuri mai primitoare, dar nu şi Nana. Mama ei, Nia, care suferă de o boală misterioasă, a plecat curând după ce i-a dat naştere.
O insulă vulcanică izolată în mijlocul oceanului. Toată lumea e gata de orice pentru a pleca în locuri mai primitoare, dar nu şi Nana. Mama ei, Nia, care suferă de o boală misterioasă, a plecat curând după ce i-a dat naştere.
Au fost nedespărţiţi, dar viaţa i-a înstrăinat. Antonio se întoarce în oraşul natal pentru a-şi ajuta fratele geamăn, Javier, care suferă de o boală congenitală. Misiunea nu e simplă, pentru că trecutul doldora de resentimente scoate capul la fiece pas.
18:30 – Proiecție film: Marcella (r. Peter Miller, SUA, 97’) | Cercul Militar
Un omagiu adus Marcei Hazan, femeia care a schimbat pentru totdeauna modul în care America gătește italian. Cu apariții din partea lui Jacques Pépin, Lidia Bastianich sau Danny Meyer, filmul e o incursiune tandră și vibrantă în viața unei legende culinare.
Marcella Hazan nu a fost doar o promotoare a bucătăriei italiene, pur şi simplu a schimbat obiceiurile culinare ale americanilor. Neînfricată, dedicată şi exigentă, datorită ei au ajuns la milioane de oameni reţete cu totul autentice.
Takis are o mie de lucruri de făcut înainte de deschiderea noii sale măcelării dintr-un sătuc grec. Dar cu o zi înainte de aşteptatul eveniment fiul său, Pavlos, îl ucide pe vecinul care pretinde o parte din moşia familiei.
18:30 – Proiecție film: Mugaritz. Fără pâine și desert / Mugaritz. No Bread. No Dessert. (r. Paco Plaza, Spania, 95’) | Cercul Militar
Un documentar hipnotic despre procesul creativ radical din spatele unuia dintre cele mai inovatoare restaurante din lume: Mugaritz. Fiecare sezon începe de la zero, fiecare meniu este un experiment, iar fiecare fel de mâncare – o provocare pentru toate simțurile.
Multe restaurante celebre recurg la scurtături, dar nu şi Mugaritz: în fiecare an localul îşi fereacă uşile, iar echipa munceşte din greu pentru ca meniul să fie cu totul nou la începutul sezonului.
Un bătrân în vârstă de 85 de ani este în doliu după pierderea soţiei. Amestecă cenuşa acesteia în apă fierbinte, iar licoarea obţinută face că ea să-i apară alături şi să depene pentru ultima oară amintiri ale vieţii lor împreună.
18:30 – Proiecție film: Ultima rețetă / La Réparation (r. Régis Wargnier, Franța, 104’) | Cercul Militar
Un chef legendar dispare în ajunul primirii celei de-a treia stele Michelin. În urma lui, o fiică tânără trebuie să țină vie moștenirea culinară. O poveste misterioasă și emoționantă despre familie, identitate și reconstrucție.
20:30 – Cină @ Da Pino, pregătită de Chef Alex Petricean, prezentată de URSUS
Cu doar câteva ore înainte de a primi a treia stea Michelin, un chef renumit dispare ca prin minune împreună cu sous-chef-ul favorit în timpul unei partide de vânătoare. Consecinţa?
Cum e ziua lui Tomas şi Lukas tocmai a câştigat campionatul de arte marţiale, două surori au cea mai bună idee ca să celebreze ambele evenimente simultan: un weekend la ţară.
Ada este de origine poloneză, locuieşte în America şi urmează să intre în concediul de maternitate la publicaţia unde lucrează, doar că primeşte un pachet neaşteptat: o carte scrisă de prietena ei, Roksana, despre un episod întunecat din istoria familiei ei.
Rami este palestinian şi află cu surprindere că iubita lui din Israel nu mai vrea să facă avort, aşa cum stabiliseră iniţial. Mama lui Rami, Hanan, are probleme cu banii şi vrea să transforme un accident al fiicei ei, Fifi, într-o sursă de venit, doar că apar complicaţii neaşteptate.