Praf și pulbere
Claudia a fost diagnosticată cu o boală terminală şi decide ca ultimul ei drum să aibă destinaţia Elveţia, ţară care a legalizat eutanasia. Flavio, care i-a fost alături timp de peste patru decenii, decide să îi fie alături şi acum.
Claudia a fost diagnosticată cu o boală terminală şi decide ca ultimul ei drum să aibă destinaţia Elveţia, ţară care a legalizat eutanasia. Flavio, care i-a fost alături timp de peste patru decenii, decide să îi fie alături şi acum.
Fernando este un tânăr balerin mexican al cărui vis e să danseze pe marile scene ale lumii şi să trăiască în Statele Unite ale Americii. Convins că iubita lui, Jennifer, o femeie din înalta societate, îl va sprijini, Fernando trece printr-un pericol de moarte pentru emigra ilegal.
18:30 – Proiecție film: Marcella (r. Peter Miller, SUA, 97’) | Cercul Militar
Un omagiu adus Marcei Hazan, femeia care a schimbat pentru totdeauna modul în care America gătește italian. Cu apariții din partea lui Jacques Pépin, Lidia Bastianich sau Danny Meyer, filmul e o incursiune tandră și vibrantă în viața unei legende culinare.
Marcella Hazan nu a fost doar o promotoare a bucătăriei italiene, pur şi simplu a schimbat obiceiurile culinare ale americanilor. Neînfricată, dedicată şi exigentă, datorită ei au ajuns la milioane de oameni reţete cu totul autentice.
18:30 – Proiecție film: Mugaritz. Fără pâine și desert / Mugaritz. No Bread. No Dessert. (r. Paco Plaza, Spania, 95’) | Cercul Militar
Un documentar hipnotic despre procesul creativ radical din spatele unuia dintre cele mai inovatoare restaurante din lume: Mugaritz. Fiecare sezon începe de la zero, fiecare meniu este un experiment, iar fiecare fel de mâncare – o provocare pentru toate simțurile.
Multe restaurante celebre recurg la scurtături, dar nu şi Mugaritz: în fiecare an localul îşi fereacă uşile, iar echipa munceşte din greu pentru ca meniul să fie cu totul nou la începutul sezonului.
18:30 – Proiecție film: Ultima rețetă / La Réparation (r. Régis Wargnier, Franța, 104’) | Cercul Militar
Un chef legendar dispare în ajunul primirii celei de-a treia stele Michelin. În urma lui, o fiică tânără trebuie să țină vie moștenirea culinară. O poveste misterioasă și emoționantă despre familie, identitate și reconstrucție.
20:30 – Cină @ Da Pino, pregătită de Chef Alex Petricean, prezentată de URSUS
Cu doar câteva ore înainte de a primi a treia stea Michelin, un chef renumit dispare ca prin minune împreună cu sous-chef-ul favorit în timpul unei partide de vânătoare. Consecinţa?