18 tineri selectați la Let’s Go Digital 2017! | TIFF

18 tineri selectați la Let’s Go Digital 2017!

16.05.2017 19:55

18 tineri din 8 județe au fost selecționați pentru a participa, în acest an, la cea de-a 15-a ediție a atelierului Let’s Go Digital!. În perioada 2-11 iunie, ei vor veni la Cluj-Napoca, unde vor parcurge intensiv fiecare etapă a unei producții, sub îndrumarea unor profesioniști din domeniu, și vor putea lua  parte la toate evenimentele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cei 18 participanți (dintre care 3 seniori) selecționați din cele peste 70 de aplicații, au vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Cursanții îi vor avea alături pe trainerii atelierului și pe cei trei seniori ai grupului, foști participanți LGD. De-a lungul celor 10 zile, ei vor avea acces la aparatură profesională și vor fi îndrumați de profesionişti din cinematografia românească în procesele de scrierea scenariului, filmare și editare.

Cei 3 seniori vor reveni la Cluj pentru o nouă etapă a experienței LGD și se vor ocupa de crearea making-of-ului, dezvoltându-și aptitudinile de producători ai celor 5 filme realizate în cadrul atelierului de colegii lor mai tineri.

Cei 18 adolescenți vor fi îndrumați de Sorin Botoșeneanu, Neil Coltofeanu, Dana Bunescu, Vlad Petri și Tudor Cristian Jurgiu. La finalul celor 10 zile de cursuri intensive, publicul TIFF va putea urmări cele 5 filme rezultate în urma wokshop-ului în cadrul unei proiecții speciale și va vota cel mai bun film al ediției.

Participanții juniori LGD 2017 sunt:

1. Teodora Aurelia Bîrliba (Dâmbovița)

2.  Jasmina Cloşcă (Cluj)

3.  Rareș Mihail Constantin (București)

4.  Codruţa-Irina Corocea (Suceava)

5.  Andreea Cristea (București)

6.  Vlad-Marius Doboș (Timiș)

7.  Paul Dogioiu (București)

8.  Maria Monica Iliescu (Timiș)

9.  Ștefan Iordache (Argeș)

10. Irisz Kovacs (București)

11. Aleksandra Petrov (Timiș)

12. Sara Pongrac (Cluj)

13. Patricia Suciu (Bihor)

14. Agata Tabacu (București)

15. Vlad-Vasile Țînțaș (Maramureș)

 

Participanții seniori LGD 2017 sunt:

1. Diana Smeu (Bacau)

2. Isabela Tent (București)

3. Staicu Maria (București)

A 15-a ediție Let's Go Digital! este organizată de AFCU in cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 2 și 11 iunie 2017. 

***

Sponsori Let's go digital: Nikon, Noumax, UPC