7 iunie: Dezbatere cu Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu | TIFF

7 iunie: Dezbatere cu Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu

06.06.2017 14:08

Întâlnirea de miercuri, 7 iunie, de la ora 17.00, de la TIFF Lounge, se mută la Casa de Cultură a Studenților. Fostul premier Dacian Cioloș, alături de Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății în același Guvern, participă la dezbaterea ,,Film și politică’’. Evenimentul va fi precedat de proiecția filmului Politica, manual de întrebuințare/ Politica, manual de instrucciones (r. Fernando León de Aranoa) de la ora 15:00, la Casa de Cultură a Studenților. Bilete, aici.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Mihnea Măruță.

Politician independent, Dacian Cioloș a condus Guvernul României din noiembrie 2015  până în ianuarie 2017. De profesie inginer agronom, a fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală – cel mai tânar comisar din echipa președintelui José Manuel Durão Barroso – între2010 și 2014, și ministru al Agriculturii în perioada 2007-2008.

Vlad Voiculescu este de profesie economist și a fost ministru al Sănătății între 2016 și 2017. Independent politic, în 2016 a coordonat activitatea Cabinetului Ministrului Finanțelor Publice din poziția de director. A fost președintele Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer și a creat ,,Rețeaua citostaticelor’’, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România medicamente necesare bolnavilor de cancer. Povestea acestei rețele a fost și tema documentarului Rețeaua (r. Claudiu Mitcu), prezentat și la TIFF.