Actorul Vlad Ivanov, invitat special la TIFF Chișinău | TIFF

Actorul Vlad Ivanov, invitat special la TIFF Chișinău

04.10.2016 13:49

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, Vlad Ivanov, se va întâlni cu publicul la TIFF Chișinău, cu ocazia proiecției speciale a filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică, în care deține unul dintre rolurile principale. Evenimentul este programat sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.15, la Cinema Odeon. Filmul a câștigat anul acesta Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca) și Premiul criticii la Cannes și este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film.

 

După sesiunea de întrebări și răspunsuri de după proiecția Câini, cei interesați să afle mai multe despre experiența sa pe platourile de filmare din România și din străinătate, sunt invitați la o întâlnire cu Vlad Ivanov, la Baker Street (Str. Mihai Eminescu, nr. 30).

 

TIFF Chișinău începe joi, 6 octombrie, cu două documentare românești, Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc) și În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) și va aduce la Cinema Odeon, timp de patru zile, 18 producții recente românești și străine. Alături de Vlad Ivanov, invitați speciali la TIFF Chișinău vor fi Victor Purice și Cornelia Chelmu, personaje în documentarul Cinema, mon amour (joi, ora 18.00), actorul Dorian Boguță, care joacă în comedia Două lozuri (vineri, 7 octombrie, ora 18.00), regizorul Nicolae Constantin Tănase și actrițele Oana Rusu și Ana Vătămanu, care vor povesti despre Lumea e a mea duminică, de la 12.00, la Lecția de cinema de la Baker Street, dar și la proiecția de la 15.30, la Cinema Odeon. Tot la Baker Street, producătoarea Oana Giurgiu va vorbi despre producția de film vineri, de la ora 12.00. Intrarea la lecțiile de cinema este liberă.

 

Vlad Ivanov a jucat în peste 30 de filme românești și străine, rolul domnului Bebe din filmul premiat cu Palme d’Or 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (r. Cristian Mungiu, 2007), aducându-i recunoaşterea internațională. Au urmat partituri memorabile în Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu, 2009), Amintiri din Epoca de Aur (2009), Concertul (r. Radu Mihăileanu, 2009), My Joy (r. Sergey Loznitsa, 2009), The Whistleblower (r. Larysa Kondracki, 2010), V tumane (r. Sergey Loznitsa, 2012), Snowpiercer (r. Joon Ho Bong, 2013), Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, Un Certain Regard, 2015), și, recent, Câini, debutul lui Bogdan Mirică. Vlad Ivanov este în egală măsură și un foarte apreciat actor de teatru, colaborând cu nume mari din scena românească.

Programul complet al TIFF Chișinău: http://tiff.ro/content/program-tiff-chisinau

Biletele sunt puse în vânzare pe www.iticket.md. Prețul unui bilet la film este 60 MDL. Elevii și studenții beneficiază de reducere, putând achiziționa bilete la 30 de MDL, pe baza carnetului de elev/ student.

 

Spot TIFF Chișinău: https://youtu.be/Kqt_Gd5t1G8

Facebook event: http://bit.ly/2d4QXuS

***

TIFF Chișinău (6-9 octombrie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijnul: Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

Co-organizator: ALTFilm

Parteneri: Cinema Odeon, iTicket, Jazz Hotel

Partener media principal: Jurnal TV

Parteneri media: Kiss FM, Timpul, Agora, Diez, Realitatea, Locals, Zugo, Ea.md, Moldova.Org, Today.md, Știri Pozitive, Briciul