Caravana Filmelor TIFF se oprește și în Târgu Jiu pentru 2 seri de proiecții în aer liber | TIFF

Caravana Filmelor TIFF se oprește și în Târgu Jiu pentru 2 seri de proiecții în aer liber

27.07.2018 13:31
Caravana TIFF, ajunsă anul acesta la cea de-a 9-a ediție, vine în Târgu Jiu, pe 31 iulie și 1 august, cu două filme de excepție, apreciate de publicul de pretutindeni.

Cinefilii le vor putea urmări în aer liber, în Piața Prefecturii, de la ora 21:45, intrarea la eveniment fiind liberă.

În prima seară a Caravanei TIFF la Târgu Jiu, pe 31 iulie, aflăm că Banii sunt bani/ Money’s Money. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori.  Lait-motivul folosit de regizor este și în acest film lăcomia, el „reușind să creeze o lume sumbră, în care fiecare acțiune are consecințe nedorite, foarte des cu efecte mortale. Atmosfera este însă detensionată de momentele pline de umor negru.”. (The Hollywood Reporter)

Miercuri, 1 august, în Târgu Jiu se va proiecta Ghinionistul (r. Iura Luncașu), o comedie autentic românească, o cursă plină de imprevizibil pentru un tânăr chitarist  care nu-şi doreşte decât să ajungă la audiţiile de care viitorul său depinde, dar este impiedicat de tot felul de obstacole. Filmul aduce împreună actori cu greutate, nume consacrate ale industriei muzicale şi figuri marcante ale showbizului autohton. Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, Ghinionistul a rezervat partituri savuroase şi pentru Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.

 

Program | Piața Prefecturii, 21:45

Marți, 31 iulie

Money’s Money

r. Gela Babluani | Franța, 90'

Cu: Benoît Magimel, Olivier Rabourdin, Vincent Rottiers

Disperaţi să scape de problemele financiare, trei tineri fără viitor vor să dea lovitura furând o valiză de bani a unui tip înstărit din Le Harvre. Ce nu ştiu ei este că tocmai au jefuit un politician corupt şi că banii din valiză provin din afaceri criminale. Şi curând vor vedea că ceea ce părea o catapultă spre o viaţă mai bună se poate uşor transforma într-un adevărat dezastru...

 

 

Miercuri, 1 august

Ghinionistul

r. Iura Luncașu | România, 90'

Cu: Vlad Logigan, Levent Sali, Gheorghe Visu

Noi, românii, credem în noroc şi ghinion, ne bazăm pe noroc în tot ce facem şi dăm vina pe ghinion pentru toate eşecurile. Aşa că Ghinionistul e despre noi. Despre haz de necaz. Despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că e urmărit de ghinion, încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a-şi îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur!

***

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff