Caravana TIFF aduce la Roman două filme multi-premiate pe 17 și 18 iulie | TIFF

Caravana TIFF aduce la Roman două filme multi-premiate pe 17 și 18 iulie

07.07.2018 18:12
Cea de-a 9-a ediție a Caravanei TIFF continuă! Prima oprire a lunii iulie va fi la Roman, între 17 și 18 iulie. Publicul iubitor de film va putea urmări două producții de excepție, în parcarea din Piața Roman Vodă, începând cu ora 21:45. Intrarea liberă

Toată lumea va uita de mitul celor trei ceasuri rele de marți când pe ecran va începe proiecția electrizantului film Jafuri, mașini și fidelitate fără limite / Le Fidèle (r. Michael Roskam). Lansat în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Internațional de la Veneția, cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorului belgian promite o poveste de iubire plină de obstacole și provocări, adusă la viață de Matthias Schoenaerts și Adèle Exarchopoulos, care îi va ține pe spectatori în suspans preț de mai bine de două ore.

A doua seară de proiecții organizată de Caravana TIFF în Roman, le aduce spectatorilor filmul La revedere acolo sus / Au revoir là-haut / See You Up There (r. Albert Dupontel), câștigător a 5 trofee César. Povestea tragi-comică a protagoniștilor, inspirată de romanul omonim al lui Pierre Lemaitre, este parcă special construită pentru a re-aminti publicului că tema absurdității războiului nu se va demoda niciodată. În ziua în care este anunţat armistiţiul cu Germania şi focurile încetează, soldaţii Albert Maillard (interpretat de Dupontel însuşi) şi Edouard Pericourt (Nahuel Perez Biscayart) răsuflă uşuraţi: au supravieţuit celor patru ani de război. Totuşi, comandantul unităţii lor, locotenentul Pradelle (Lauren Lafitte) îşi doreşte continuarea acestuia, aşa că îşi trimite proprii oameni într-un măcel orchestrat pe loc.

Program | Piața Roman Vodă, 21.45

Marți, 17 iulie

Le Fidèle

r. Michael Roskam | Belgia, Franța, Olanda, 130’

Cu: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Sam Louwyck, Igor van Dessel

Când Gigi o întâlneşte pe Bibi la cursele de cai, e dragoste la prima vedere. Dar curând soarta îi desparte. Feroce şi loiali, pentru dragostea lor Gigi şi Bibi trebuie să lupte împotriva raţiunii şi a neajunsurilor lor. Dar cât vor rezista ei? Până unde vor merge pentru a salva ceea ce poate s-a şi pierdut deja?

Miercuri, 18 iulie

La revedere acolo sus

r. Albert Dupontel | Franța, Canada, 117’

Cu: Albert Dupontel, Nahuel Pérez Biscayart, Laurent Lafitte

Noiembrie 1918. Cu doar câteva zile înainte de încetarea focului, Édouard Péricourt îi salvează viaţa lui Albert Maillard. Nimic nu îi uneşte în afară de război. Dar când locotenentul Pradelle îi trimite într-o misiune sinucigaşă, vieţile distruse le sunt unite de nenorocire. Condamnaţi să trăiască, cei doi încearcă să supravieţuiască.

***

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff