Caravana TIFF își extinde traseul: pe 1 octombrie ajunge la Vaslui pentru 6 seri de proiecții | TIFF

Caravana TIFF își extinde traseul: pe 1 octombrie ajunge la Vaslui pentru 6 seri de proiecții

17.09.2018 14:43
Între 1 - 6 octombrie Caravana Filmelor TIFF ajunge pentru prima oară la Vaslui, în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tănase”.

Vasluienii vor putea urmări seară de seară, de la 19:45, la Teatrul de Vară, filme multi-premiate în festivaluri internaționale sau care au făcut deliciul cinefililor din țară în acest an. Intrarea este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă proiecțiile din aer liber se vor muta la Sala Polivalentă Vaslui.

Săptămâna începe cu controversatul Foxtrot, un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată inspirată de conflictul israeliano-palestinian, care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

Cea de-a doua seară de proiecții aduce în fața spectatorilor lungmetrajul de debut al lui Andrei Crețulescu, Charleston - un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă, care urmărește povestea unui triunghi amoros și îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu. Miercuri seară, de la 19:45, spectatorii vor degusta o comedie autentic românească, în regia lui Iura Luncașu. Ghinionistul aduce împreună actori cu greutate, nume consacrate ale industriei muzicale şi figuri marcante ale showbizului autohton. Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, Ghinionistul a rezervat partituri savuroase şi pentru Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.

Andi Vasluianu este cap de afiş în drama unui jurnalist forţat să facă un reportaj in memoriam după moartea tragică a operatorului său, alături de adolescenta Voica Oltean, distinsă cu Menţiunea specială a Juriului la Karlovy Vary pentru primul ei rol pe marele ecran, la doar 15 ani, prestaţie descrisă drept „impresionantă” de publicaţia americană Variety. Breaking News (r. Iulia Rugină) va fi proiectat la Vaslui joi 4 octombrie.

Vineri seară pe ecranul Caravanei va rula Povestea iubirii, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu. Bazat pe bestsellerul cu același nume scris de Nicole Krauss, tradus în peste 35 de limbi, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Leo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.

Serile de cinema propuse de Caravana TIFF la Vaslui se vor încheia sâmbătă 6 octombrie cu film de acțiune, despre dragoste, dar și despre bani cu care îți poți cumpăra - dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit. Jesús del Cerro semnează regiza Hawaii, cu Dragoș Bucur și Cristina Flutur în rolurile principale, o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață.

 

Program | Teatrul de Vară, 19:45

Luni, 1 octombrie

Foxtrot

r. Samuel Maoz | Israel-Elveţia-Germania-Franţa, 113'

Cu: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Dekel Adin

Michael şi soţia sa Dafna sunt devastaţi când armata le comunică moartea fiului lor, Jonathan. Dar viaţa nu întârzie să le ofere surprize pe măsura experienţelor militare suprarealiste ale fiului lor... Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneţia!

Marți, 2 octombrie

Charleston

r. Andrei Crețulescu | România-Franţa, 119'

Cu: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ularu

La două săptămâni după moartea soției sale, Ioana, Alexandru îşi sărbătoreşte cea de-a 42-a aniversare singur, înecându-şi amarul în alcool, când deodată cineva sună la ușă. Tânărul vizitator, Sebastian, îi mărturiseşte că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni și vine cu o propunere neașteptată...

Miercuri, 3 octombrie

Ghinionistul

r. Iura Luncașu | România, 90'

Cu: Vlad Logigan, Levent Sali, Gheorghe Visu

Noi, românii, credem în noroc şi ghinion, ne bazăm pe noroc în tot ce facem şi dăm vina pe ghinion pentru toate eşecurile. Aşa că Ghinionistul e despre noi. Despre haz de necaz. Despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că e urmărit de ghinion, încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a-şi îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur!

Joi, 4 octombrie

Breaking News

r. Iulia Rugină | România, 81'

Cu: Dorin Andone, Dorian Boguta, Ioana Flora, Voica Oltean, Andi Vasluianu

Noi, românii, credem în noroc şi ghinion, ne bazăm pe noroc în tot ce facem şi dăm vina pe ghinion pentru toate eşecurile. Aşa că Ghinionistul e despre noi. Despre haz de necaz. Despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că e urmărit de ghinion, încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a-şi îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur!

Vineri, 5 octombrie

Povestea iubirii

r. Radu Mihăileanu | Franța, Canada, România, SUA, 134'

Cu: Gemma Arterton, Derek Jacobi, Sophie Nélisse, Elliott Gould

Bazat pe bestsellerul cu același nume scris de Nicole Krauss, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Leo și Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. The History of Love este titlul cărții pe care Léo Gursky (Derek Jacobi) o scrie pentru Alma Mereminski (Gemma Arterton). După mulți ani, apariția ei misterioasă ajunge să conecteze oameni din întreaga lume.

Sâmbătă, 6 octombrie

Hawaii

r. Jesús del Cerro | România, 116'

Cu: Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Rodica Lazăr, Cristina Flutur

O poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață. Hawaii este un film de acțiune, despre dragoste, dar și despre bani cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

***

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz, UPC

Cu sprijinul: Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Festivalul Umorului Constantin Tănase

Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Agerpres, Observator Cultural

Partener de monitorizare: mediaTRUST