Caravana TIFF la Covasna: „Câini”, proiecție în avanpremieră | TIFF

Caravana TIFF la Covasna: „Câini”, proiecție în avanpremieră

16.08.2016 18:14
Spectatorii vor putea vedea, în avanpremieră, unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, Câini.

Caravana TIFF face o oprire la Covasna pentru trei seri de cinema în aer liber, între 19 și 21 august, de la 21.00, la Casa Orășenească de Cultură (curtea interioară). Spectatorii vor putea vedea, în avanpremieră, unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, Câini, câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2016 și cu Premiul criticii - FIPRESCI la Cannes. Thriller-ul cu Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu în distribuție a fost descris de presa internațională drept o „surpriză și o revelație” la Cannes. Filmul va intra în cinematografele din România din 23 septembrie. 

Tot la Covasna, Caravana TIFF vine cu drama impresionantă a unui prizonier la Auschwitz, Fiul lui Saul, recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în care joacă actorul clujean Levente Molnár, și cu întâmplările amuzante, aproape incredibile, din Povești trăsnite.

Intrarea este liberă.

Program 19 – 21 august | 21.00

Vineri, 19 august     

Câini/ Dogs (r. Bogdan Mirică) | 104’, România, Franța, Bulgaria, Qatar

Cu: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer. Teaser: http://bit.ly/29MSlPz

Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes, și Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Sâmbătă, 20 august

Fiul lui Saul / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Ungaria

Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite. Trailer: http://bit.ly/29OSYrC

Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin în 2016! Marele Premiu la Cannes 2015

Duminică, 21 august

Povești trăsnite / Relatos salvajes / Wild Tales (r: Damián Szifron) | 122’, Argentina, Spania

Cu: Dario Grandinetti, Maria Marull, Monica Villa

O comedie neagră spectaculoasă, nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film în 2015. Este o colecție de șase povești bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, filmul desenează un portret comic și plin de defecte ale societății.

Filmul este co-produs de renumitul regizor spaniol Pedro Almodovar și a fost proiectat la Cannes.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen, Romgaz

Cu sprijinul: Primăria orașului Covasna, Casa Orășenească de Cultură Covasna

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST