Caravana TIFF, la final | TIFF

Caravana TIFF, la final

28.09.2016 14:15
Peste 30.000 de spectatori au vizionat filme în aer liber, în 17 orașe.

 Caravana Filmelor TIFF, proiect ajuns la a șaptea ediție, a traversat anul acesta 17 orașe din România, atrăgând circa 30.000 de spectatori la proiecțiile în aer liber. Inițiat pentru a suplini lipsa cinematografelor din majoritatea orașelor, Caravana TIFF a adus povești premiate în festivaluri și succese de casă din România, Ungaria, Franța, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia. Ecranul gonflabil uriaș a fost amplasat în parcuri, piețe publice și alte spații centrale, intrarea fiind liberă.

Caravana a pornit din orașul Carei, pe 19 iulie, și a continuat până la mijlocul lunii septembrie cu Baia Mare, Satu Mare, Arad, Timişoara, Alexandria, Oradea, Sfântu Gheorghe, Mediaș, Covasna, Făgăraș, Piatra Neamţ, Galaţi, Iași, Târgovişte, Ploiești și Roman.

Datorită Caravanei TIFF, publicul din anumite orașe a avut acces la cele mai noi producții ale cineaștilor români: Câini (r. Bogdan Mirică), Ilegitim (r. Adrian Sitaru), Orizont (r. Marian Crișan), Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase), Dincolo de calea ferată (r. Cătălin Mitulescu), București Nonstop (r. Dan Chișu), Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc).

În programul Caravanei au intrat și filme ca Son of Saul (r. László Nemes), distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin, multi-premiatul Carol (r. Todd Haynes), Room (r. Lenny Abrahamson), pentru care actrița Brie Larson a câștigat Oscar și Globul de Aur, Trois souvenirs de ma jeunesse, regizat de renumitul cineast francez Arnaud Desplechin, The Wave și Aventurile lui Nelly, parțial realizate în România, The Violin Teacher sau La isla minima.

Detalii: www.tiff.ro.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST