Caravana TIFF revine la Baia Mare pe 1 și 2 august | TIFF

Caravana TIFF revine la Baia Mare pe 1 și 2 august

28.07.2017 20:01
Caravana TIFF revine la Baia Mare pe 1 și 2 august, în Piața Cetății

Caravana TIFF revine la Baia Mare pe 1 și 2 august, în Piața Cetății, cu două dintre filmele care au făcut valuri în ultimul an, proiectate în aer liber, de la 21.30.

Ambele filme sunt regizate de cineaști români, însă stilul și poveștile din spatele lor nu pot fi mai diferite: Câini, thriller-ul scris și regizat de Bogdan Mirică, cu trei dintre cei mai apreciați actori români pe afiș - Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, și Povestea iubirii, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume, filmată parțial în Transilvania. În distribuție, nume mari precum Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould.

Premiat la Cannes, la TIFF și distins cu trofeul Gopo pentru Cel mai bun debut, Câini a fost comparat cu marile filme americane de gen, fiind descris drept „o surpriză și o revelație” (Film Comment)

Intrarea este liberă.

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Program 1-2 august, 21.30

Marți, 1 august

Câini (r. Bogdan Mirică)

România, Franța, Bulgaria, Qatar | 104’

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer. Cu: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu. Trailer: http://bit.ly/29MSlPz

Premiul criticii, secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes, și Trofeul Transilvania 2016. Cel mai bun film de debut la Premiile Gopo!

Miercuri, 2 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

 

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Cu sprijinul: Primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST