Caravana TIFF revine la Carei cu două filme pline de acțiune și suspans | TIFF

Caravana TIFF revine la Carei cu două filme pline de acțiune și suspans

07.06.2018 13:50
Caravana TIFF a ajuns la cea de-a noua ediție și este gata să își înceapă traseul – prima oprire: Carei.

Spectatorii se vor bucura de două seri în compania unor filme românești cu priză la public, pe 12 și 13 iunie, în Parcul Dendrologic. Intrarea este liberă.

În prima seară, Hawaii, cel mai nou film în care joacă îndrăgitul actor Dragoș Bucur, provoacă spectatorii la un exercițiu de imaginație cu o simplă întrebare: ce ai face dacă într-o zi ai moşteni 3 milioane de dolari? Alături de Dragoș Bucur joacă în film Cristina Flutur, premiată în 2012 la Cannes pentru rolul din filmul După dealuri. Distribuţia este întregită de Constantin Cojocaru, Rodica Lazăr şi Gheorghe Ifrim.

Cea de-a doua seară crește suspansul, aducând pe ecrane Banditul Whisky descris de publicația franceză Cineuropa ca fiind „un film poliţist/de acţiune desăvârşit, cu un ritm rapid şi fluid, filmat într-o manieră elegantă, cu un erou carismatic, cu detalii de epocă şi cu o perspectivă uşor satirică asupra tranziţiei din Ungaria postcomunistă".

 

Program | Parcul Dendrologic, 21.45

Marți, 12 iunie

Hawaii

r. Jesús del Cerro | România, 116’

Cu: Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Rodica Lazăr, Cristina Flutur

Filmul de aproape două ore spune povestea despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață. Hawaii este un film de acțiune, despre dragoste, dar și despre bani cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

Miercuri, 13 iunie

Banditul Whisky / A Viszkis

r. Nimród Antal | Ungaria, 126’

Cu: Bence Szalay, Zoltán Schneider, Piroska Móga, Viktor Klem

Filmul, bazat pe fapte reale, îl are în centru pe Attila Ambrus, un maghiar din România, născut în Miercurea Ciuc, care în anii '80 a fugit din ţară, devenind apoi jucător de hochei de gheaţă. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de bănci din Ungaria, devenind un Robin Hood modern al societăţii maghiare. Înainte de fiecare jaf, obişnuia să bea un pahar de Whisky, fapt ce i-a atras porecla care acum stă la baza brandului său privat de ceramică – „Banditul Whisky”.

***

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

 

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural Gróf Károyi.

Partener de monitorizare: mediaTRUST