Caravana TIFF revine la Galați cu 3 filme pline de aventuri și suspans | TIFF

Caravana TIFF revine la Galați cu 3 filme pline de aventuri și suspans

13.08.2018 13:22
Vara calendaristică este aproape de final, dar traseul Caravanei TIFF continuă! Între 24 – 26 august revine în Galați pentru 3 seri de cinema în aer liber

Iubitorii de film sunt așteptați de la 21:30 în Parcarea Casei de Cultură pentru a urmări 3 dintre cele mai apreciate lansări cinematografice ale anului. Intrarea este liberă.

Prima seară de proiecții le propune gălățenilor întâlnirea cu  România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Sâmbătă, 25 august, de la 21:30, aflăm că Banii sunt bani/ Money’s Money. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori. 

Weekend-ul cinefil din Galați se încheie duminică, 26 august, cu un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă – Charleston. Filmul, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno, este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Spectatorii vor urmări în aer liber povestea unui triunghi amoros care îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu.

Program | Parcarea Casei de Cultură, 21.30

Vineri, 24 august

România Neîmblânzită

r. Tom Barton-Humphreys | România, 90’

Cu: Victor Rebengiuc

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar România neîmblânzită va dezvălui toate aceste povești incredibile.

 

Sâmbătă, 25 august

Banii sunt bani

r. Gela Babluani | Franța, 90'

Cu: Benoît Magimel, Olivier Rabourdin, Vincent Rottiers

Disperaţi să scape de problemele financiare, trei tineri fără viitor vor să dea lovitura furând o valiză de bani a unui tip înstărit din Le Harvre. Ce nu ştiu ei este că tocmai au jefuit un politician corupt şi că banii din valiză provin din afaceri criminale. Şi curând vor vedea că ceea ce părea o catapultă spre o viaţă mai bună se poate uşor transforma într-un adevărat dezastru...

 

Duminică, 26 august

Charleston

r. Andrei Crețulescu | România-Franţa, 119'

Cu: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ularu

La două săptămâni după moartea soției sale, Ioana, Alexandru îşi sărbătoreşte cea de-a 42-a aniversare singur, înecându-şi amarul în alcool, când deodată cineva sună la ușă. Tânărul vizitator, Sebastian, îi mărturiseşte că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni și vine cu o propunere neașteptată...

***

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

 

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz, UPC

Cu sprijinul: Primăriei și Consiliului Local Galați

Partener local: Asociația „Galați, Orașul Meu”

Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Agerpres, Observator Cultural

Partener de monitorizare: mediaTRUST