Caravana TIFF se oprește la Mediaș pentru două zile

06.08.2018 18:35

Cea de-a 9-a ediție a Caravanei TIFF se oprește la Mediaș pentru două zile, pe 14 și 15 august.

Cinefilii sunt așteptați de la 21:30 în Piața Regele Ferdinand I pentru a urmări două filme de excepție și a se bucura de experiența proiecțiilor în aer liber. Intrarea este liberă.

Prima seară de proiecții le propune medieșenilor întâlnirea cu  România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

A doua seară de proiecții organizată de Caravana TIFF în Mediaș, aduce pe ecran filmul La revedere acolo sus / Au revoir là-haut / See You Up There (r. Albert Dupontel), câștigător a 5 trofee César. Povestea tragi-comică a protagoniștilor, inspirată de romanul omonim al lui Pierre Lemaitre, este parcă special construită pentru a re-aminti publicului că tema absurdității războiului nu se va demoda niciodată. În ziua în care este anunţat armistiţiul cu Germania şi focurile încetează, soldaţii Albert Maillard (interpretat de Dupontel însuşi) şi Edouard Pericourt (Nahuel Perez Biscayart) răsuflă uşuraţi: au supravieţuit celor patru ani de război. Totuşi, comandantul unităţii lor, locotenentul Pradelle (Lauren Lafitte) îşi doreşte continuarea acestuia, aşa că îşi trimite proprii oameni într-un măcel orchestrat pe loc.

Program | Piața Regele Ferdinand I, 21.30

Marți, 14 august

România Neîmblânzită

r. Tom Barton-Humphreys | România, 90’

Cu: Victor Rebengiuc

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar România neîmblânzită va dezvălui toate aceste povești incredibile.

 

Miercuri, 15 august

La revedere acolo sus

r. Albert Dupontel | Franța, Canada, 117’

Cu: Albert Dupontel, Nahuel Pérez Biscayart, Laurent Lafitte

Noiembrie 1918. Cu doar câteva zile înainte de încetarea focului, Édouard Péricourt îi salvează viaţa lui Albert Maillard. Nimic nu îi uneşte în afară de război. Dar când locotenentul Pradelle îi trimite într-o misiune sinucigaşă, vieţile distruse le sunt unite de nenorocire. Condamnaţi să trăiască, cei doi încearcă să supravieţuiască.

 

***

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz, UPC

Cu sprijinul: Primăriei și Consiliului Local Mediaș

Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Agerpres, Observator Cultural

Partener de monitorizare: mediaTRUST

 

FacebookFacebook