Caravana TIFF: trei seri de cinema în centrul Brașovului, între 18 și 20 august | TIFF

Caravana TIFF: trei seri de cinema în centrul Brașovului, între 18 și 20 august

14.08.2017 15:13
Piața Sfatului din centrul Brașovului se va transforma în cinema în aer liber timp de trei zile, între 18 și 20 august, când Caravana TIFF face o oprire în oraș pe traseul ei prin țară

Piața Sfatului din centrul Brașovului se va transforma în cinema în aer liber timp de trei zile, între 18 și 20 august, când Caravana TIFF face o oprire în oraș pe traseul ei prin țară. Începând cu ora 21.30, brașovenii se vor bucura de trei dintre cele mai noi filme din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania, cel mai amplu eveniment de gen din România.

Primul film care va rula pe ecranul uriaș instalat în Piața Sfatului, vineri, 18 august, este câștigătorul Premiului Publicului Cinepub la TIFF 2017. Documentarul Planeta Petrila, regizat de Andrei Dăscălescu, vorbește despre o lume care dispare - orașul minier din Valea Jiului - și despre un artist, Ion Barbu, care se încăpățânează s-o mențină vie.

Sâmbătă, e rândul unei istorii de dragoste care se întinde pe decenii și care a fost filmată parțial în Transilvania: Povestea iubirii, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume. Pe marele ecran, nume precum Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould, alături de actori români. Seara de duminică e rezervată unei dive a muzicii, care a fascinat generații întregi. Filmul biografic Dalida trece prin viața și cariera celei care a vândut peste 130 de milioane de discuri în întreaga lume și a avut un sfârșit tragic, în 1987.

Intrarea este liberă.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Program 18-20 august | Piața Sfatului, 21.30

Vineri, 18 august

Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80’

În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autoritățile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Va reuşi? Premiul Publicului pentru film românesc Cinepub la TIFF 2017. Trailer: https://goo.gl/xHrTKL

Sâmbătă, 19 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

 

Duminică, 20 august

Dalida (r. Lisa Azuelos) | Franța, 124’

Un film biografic emoționant bazat pe viaţa legendarei cântăreţe Dalida. Născută în Cairo, a devenit celebră în anii '50, cântând în franceză, spaniolă, arabă, ebraică, germană şi italiană. A jucat în filmul A şasea zi, al lui Youssef Chahine. În 1987 s-a sinucis în Paris, după ce a vândut mai bine de 130 de milioane de discuri în întreaga lume.

Trailer: https://goo.gl/aR9Bsp

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST