Caravana TIFF vine la Satu Mare cu filme de Oscar și povești de iubire | TIFF

Caravana TIFF vine la Satu Mare cu filme de Oscar și povești de iubire

25.07.2017 17:46
Spectatorii sunt așteptați la trei filme recent premiate în festivaluri și la șase dintre cele mai bune scurtmetraje românești noi

Caravana TIFF se întoarce la Satu Mare, între 28 și 30 iulie, în Piața 25 octombrie, pentru trei seri de cinema în aer liber, de la 21.30.  

Spectatorii sunt așteptați la trei filme recent premiate în festivaluri și la șase dintre cele mai bune scurtmetraje românești noi, toate selectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Publicul va avea ocazia să vadă documentarul Planeta Petrila, distins cu Premiul Publicului Cinepub la TIFF, Povestea iubirii, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume, filmată parțial în Transilvania, și Cu inima curată, propunerea Ungariei la Oscar, anul acesta.

Și filmele scurte proiectate înaintea lungmetrajelor au avut deja succes: Prima noapte s-a calificat în cursa nominalizărilor la premiile Oscar 2018, după ce a obținut mai multe premii, iar Offstage a luat Mențiunea Specială a Juriului pentru Scurtmetraj în Zilele Filmului Românesc la TIFF.

Intrarea este liberă.

În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Program | Piața 25 octombrie, ora 21.30

Vineri, 28 iulie

Offstage (r. Andrei Huțuleac, 25’) • Sechestrați fără voie (r. Tudor Botezatu, 8’)

Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80’

În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Va reuşi? Premiul Publicului Cinepub la TIFF 2017.

Sâmbătă, 29 iulie

Almania (r. Anton & Damian Groves, 17’) •  Broken (r. Alex Mironescu, 11’)

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu) | Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. Adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de colegul ei de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi, totuși...  Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania! Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

Duminică, 30 iulie

Prima noapte (r. Andrei Tănase, 17’)  •  Când afară ninge (r. Conrad Mericoffer, 12’)

Cu inima curată / Tiszta szívvel (r. Attila Till) | Ungaria, 105’

Propunerea  Ungariei la Premiile Oscar 2017, filmul este o comedie de acţiune despre trei tineri cu handicap. Ei trăiesc într-o clinică adaptată la nevoile lor speciale, dar nu sunt mulțumiți de viața lor… Vor aventură, prin urmare, se pun în serviciul mafiei locale.

Filmele scurte vor fi proiectate înaintea lungmetrajelor.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Satu Mare, Centrului Cultural G. M. Zamfirescu

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST