Câștigător al Transilvania Pitch Stop 2017, selectat la Veneția | TIFF

Câștigător al Transilvania Pitch Stop 2017, selectat la Veneția

26.07.2018 13:29
The Man Who Surprised Everyone (Tchelovek kotorij udivil vseh), unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul Transilvania Pitch Stop (TPS), ediția 2017, a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Veneția

The Man Who Surprised Everyone (Tchelovek kotorij udivil vseh), unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul Transilvania Pitch Stop (TPS), ediția 2017, a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Veneția ce va debuta în 29 august. Filmul regizat de Natasha Merkulova și Aleksey Chupov va concura alături de alte 19 pelicule din întreaga lume în “Orizzonti”, secțiune dedicată noilor trend-uri în cinema, denumită neoficial  “a doua competiție” a festivalului.

Filmul este o co-producție Rusia, Estonia și Franța și a fost prezentat la TIFF 2017 în faza de proiect, fiind în căutarea unor noi finanțări și colaborări care aveau să-l ajute să fie dezvoltat. Filmul spune povestea unui bărbat din îndepărtata Siberie care își asumă identitatea unei femei în speranța că va scăpa de cancerul terminal de care suferă, un mit mai vechi al locurilor natale. Sesiunea de pitch, susținută la Cluj a fost una de sucess: echipa filmului a primit un premiu în valoare de 30.000 de Euro în servicii de post-producție oferite de Chainsaw Europe.

Anual, Transilvania Pitch Stop, platforma de co-producții TIFF, selectează un număr de până la 12 proiecte România și țările vecine din Europa de Est și Sud-Est (Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia) pentru a fi prezentate în fața unui juriu format din profesioniști. Începând din 2017, unul dintre principalele premii TPS, în valoare de 20.000 Euro, este oferit de Eurimages Co-production Development Award.