Câștigătorii Transilvania Pitch Stop își prezintă proiectele la Locarno | TIFF

Câștigătorii Transilvania Pitch Stop își prezintă proiectele la Locarno

27.06.2014 13:44
Festivalul Internațional de Film Transilvania și Festivalul de Film de la Locarno își unesc forțele pentru a-i promova pe regizorii premiați în cadrul primei ediții a programului Transilvania Pitch Stop (TPS).

În perioada 9-11 august, în cadrul Locarno Industry Days, tinerii cineaști se vor întâlni cu membri ai industriei cinematografice și își vor prezenta proiectele producătorilor, fondurilor cinematografice, companiilor de finanțare, agenților de vânzări și distribuitorilor.

Acest parteneriat se axează pe promovarea noii generații de regizori români, sprijinindu-i în primele etape ale finanțării noilor lor proiecte.

Câștigătorii din acest an ai TPS care vor participa la Industry Days sunt:

Daniel Sandu- Premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop: Tatăl mută munţii

Cristi Iftime- Premiul de post-producție Transilvania Pitch Stop: Mariţa de, produs de HiFilm Productions

Suntem foarte bucuroși să-i avem cu noi, la Locarno, pe tinerii câștigători ai TPS. Ei fac parte dintr-o nouă generație a cinema-ului românesc care a atins un foarte înalt nivel de recunoaștere internațională, devenind o parte importantă și vitală a culturii cinematografice contemporane. Locarno Industry Days va fi platforma perfectă pentru ca acești debutanți în lungmetraj să-și găsească primii parteneri, a declarat acheter cialis en ligne Nadia Dresti- delegat al Departamentului Artisic și Șef al Departamentului International- Festivalul de Film de la Locarno

Ca o extindere a sprijinului pe care îl acordă Noului Cinema Românesc, Festivalul Internațional de Film Transilvania i-a adăugat mereu popularului Zilele Filmului Românesc o nouă platformă menită să identifice și să promoveze cele mai promițătoare proiecte ale regizorilor aflați la debut: Transilvania Pitch Stop. Suntem foarte bucuroși de noul nostru parteneriat cu prestigiosul Festival de Film de la Locarno, care va spori vizibilitatea și potențialul internațional al celor două proiecte câștigătoare din cadrul TPS, a adăugat Mihai Chirilov- directorul artistic TIFF.

Inițiat în cadrul TIFF 2014, Transilvania Pitch Stop (TPS) este un eveniment dedicat industriei de film, organizat în colaborare cu Transilvania Talent Lab (TTL), cu scopul de descoperi și sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj ale autorilor și producătorilor români aflați la primul sau al doilea film.

TPS le oferă participanților șansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu, pe proiectul cu care au aplicat, și de pregătire în vederea susținerii lui în cadrul unui eveniment public, în prezența unor potențiali parteneri internaționali.