Câștigătorul “Transilvania Pitch Stop” merge la Berlin | TIFF

Câștigătorul “Transilvania Pitch Stop” merge la Berlin

22.01.2018 12:02
The Empty House al regizorului georgian Rati Tsiteladze se numără printre cele zece proiecte care vor fi prezentate la Berlinale Co-production Market

The Empty House al regizorului georgian Rati Tsiteladze, câștigătorul primului premiu Eurimages Co-production Development acordat în TIFF.16, se numără printre cele zece proiecte care vor fi prezentate la Berlinale Co-production Market, în luna februarie. “The Empty House” a fost selectat din peste 3100 de aplicanți din 133 de țări.

Anul trecut, Eurimages, fondul Consiliului Europei pentru co-producții, a inclus TIFF în lista selectă a celor zece festivaluri în cadrul cărora se va acorda Eurimages Co-production Development Award. Premiul a fost oferit în cadrul Transilvania Pitch Stop (TPS), programul TIFF dedicat regizorilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj. Programul se concentrează pe România și pe țările din jurul ei precum Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia.

În iunie 2016, premuiul, în valoare de 20.000 de Euro, a fost câștigat de către Rati Tsiteladze. De atunci,The Empty House a fost nominalizat pe lista scurtă a Sundance Screenwriters Lab și a câștigat premiul OpensDoor Special Mention la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Detalii despre următoarea ediție a Transilvania Pitch Stop vor fi anunțate curând.