Concerte de neratat la TIFF 2019, filme și petreceri memorabile în Weekend la Castel | TIFF

Concerte de neratat la TIFF 2019, filme și petreceri memorabile în Weekend la Castel

19.04.2019 14:08
Povești trăsnite, personaje bizare și o proiecție-maraton vor poposi pe 1 și 2 iunie la Bonțida, în Weekend la Castel.

Ca în fiecare an, concertele organizate la Cluj vor face deliciul iubitorilor de muzică prezenți la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar proiecțiile în aer liber și petrecerile vibrante vor anima împrejurimile Castelului Bánffy în primul weekend de festival.

  • CoinCoin & The Extra-Humans, r. Bruno Dumont

Sâmbătă, 1 iunie, ora 21:30, Castelul Bánffy din Bonțida | Bilete: bit.ly/2Pt3IBt

Fanii ștrengarului Quinquin își amintesc, cu siguranță, de grozăviile petrecute în micul orășel din nordul Franței și de anchetele caraghiosului comandant Van der Weyden.După succesul seriei Micuțul Quinquin (P'tit Quinquin), prezentată la TIFF 2015 după lansarea oficială la Cannes, regizorul Bruno Dumont creează un arc peste timp și readuce pe marele ecran persoanejele ciudate care au uluit publicul în comedia polițistă adesea comparată de critici cu Twin Peaks.

În sequelul CoinCoin & The Extra-Humans/CoinCoin și extratereștrii, Quinquin nu mai e un copil. Ajuns deja la vârsta adolescenței, el își spune acum CoinCoin și își petrece timpul cu prietenul său din copilărie, care-l însoțește uneori la mitingurile Partidului Naționalist. Lucrurile nu s-au schimbat major în micul orășel, până când o nouă provocare îi pune în alertă pe comandantul Van der Weyden (Bernard Pruvost) și pe ajutorul său, Carpentier. O iminentă invazie extraterestră va deveni obiectul anchetelor comice din rândul comunității care se pregătește acum de sfârșitul lumii.

După proiecția-maraton, împrejurimile Castelului vor deveni locul de întâlnire al creaturilor nopții la Full Moon Party. Pentru al doilea an la TIFF, echipa Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină va da startul unei petreceri, la care publicul va fi invitat să danseze până în zorii zilei.

 

  • Proiecția Mandy (r. Panos Cosmatos, 2018)

Duminică, 2 iunie, ora 21:30, Castelul Bánffy din Bonțida | Bilete: bit.ly/2JAvVp4

Film nerecomandat minorilor

Prezența superstarului american Nicolas Cage la cea de-a 18-a ediție TIFF este marcată și prin proiecția specială a unuia dintre cele mai recente filme în care actorul joacă rolul principal. Un horror original și foarte puternic, Mandy este povestea lui Red Miller, un bărbat bântuit de trecut și retras în mijlocul sălbăticiei, care ajunge să vâneze, unul câte unul, membrii sectei religioase care i-a ucis iubirea vieţii, pe Mandy. 

Interpretarea lui Cage este uimitoare, un rol puternic într-un film în care multe scene sunt la limita dintre coșmar și nebunie, probând încă odată talentul actorului de a trece rapid prin registre diferite, expolrând fiecare fațetă pe care personajul i-o oferă.

De neratat pentru fanii genului horror!