Crazy Belgians! | TIFF

Crazy Belgians!

30.01.2017 11:00
Din Belgia, două filme despre excese: Belgica și Mor să-ți spun!

Joi, 9 februarie, Cinema Victoria

20.00 - Belgica

Regia: Felix van Groeningen

Comedie | Belgia, Franța, Olanda | 2016 | 127’

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura... până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă...

Un film despre o viață dominată de excese – alcool, sex și droguri - de la regizorul lui The Broken Circle Breakdown. Scenariul pornește de la povestea reală a doi frați, proprietari ai faimosului bar Charlatan din orașul Ghent. Coloana sonoră excelentă îi aparține trupei Soulwax, care a compus melodii pentru mai multe formații fictive din film. Premiul pentru regie la Sundance 2016.

Dacă știi ce înseamnă să exagerezi și te-ai trezit cu senzația de WTF în mai multe dimineți decât vrei să-ți amintești, vei aprecia cât de bine vorbește Belgica despre hedonismul dus la extrem” - The Guardian

22.30 - Mor să-ți spun! / Je me tue à le dire

Regia: Xavier Seron

Comedie neagră | Franța, Belgia | 2016 | 90’

Michel Peneud va muri. La fel ca mama lui, doar că mamei lui i-a spus că va muri chiar doctorul ei. Prin urmare, ea a decis să trăiască şi să-l iubească pe Michel. Doar că Michel crede că dragostea ei e enervantă. Într-o asemenea măsură că dezvoltă şi el simptome similare cu ale mamei lui. Ce-ar fi dacă şi Michel ar avea cancer la sân?

Un debut puternic, o tragicomedie absurdă, în alb-negru, distinsă cu Premiul Juriului tinerilor francofoni la TIFF 2016.

Reluare Mor să-ți spun!: duminică, 12 februarie, 17.30