Debut islandez al Cinematecii TIFF | TIFF

Debut islandez al Cinematecii TIFF

10.10.2018 14:47
Sezonul de toamnă al Cinematecii TIFF debutează în 11 octombrie cu o seară specială dedicată regizorului islandez Benedikt Erlingsson.

Două dintre filmele acestuia, Despre oameni și cai și, în avanpremieră, Femeie în război, sunt programate la cinema Victoria, locul în care Cinemateca TIFF va continua pentru următoarele luni.

Despre oameni și cai a fost o revelație a anului 2014, câștigând premii la numeroase festivaluri internaționale (San Francisco International Film, San Sebastian, Tokyo International Film Festival și multe altele), publicul român având șansa să-l descopere în cadrul TIFF. Joi, 11 octombrie, de la ora 20:00, la cinema Victoria, este momentul perfect de a ne bucura din nou de el pe marele ecran. Filmul va fi reluat și duminică, de la ora 17:30.

Perfecțiunea filmului de debut e dusă mai departe de Benedikt Erlingsson cu Femeie în război / Woman at war, un „film inteligent, care nu doar îți dă o stare de bine, ci și știe cum să abordeze probleme globale stringente, cu mult umor și un sentiment că, în final, se poate face dreptate” (Variety). Filmul este proaspăt câștigător al Art Cinema Award la Filmfest Hamburg și îl readuce pe Erlingsson în cursa pentru premiile Oscar pentru cel mai bun film străin, fiind nominalizat de Islanda. În cadrul Cinematecii TIFF de joi filmul va putea fi văzut de la ora 22:00.

Biletele pot fi cumpărate în avans online pe www.cinemavictoria.ro și de la casieria Cinema Victoria.

Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean poate viziona, astfel, filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.