Documentare, comedii și povești de iubire, între 23 și 25 august la Galați | TIFF

Documentare, comedii și povești de iubire, între 23 și 25 august la Galați

17.08.2017 11:49
Timp de trei seri, în Parcarea Casei de Cultură, începând cu ora 21.30, gălățenii vor avea parte de filme bune în aer liber, pe ecranul uriaș al Caravanei TIFF

Un documentar emoționant despre eforturile unui om de a menține viu un întreg oraș, o comedie savuroasă despre viețile noastre secrete ascunse în propriile telefoane și o istorie de dragoste care se întinde pe decenii îi vor încânta pe spectatorii din Galați între 23 și 25 august, odată cu sosirea Caravanei TIFF în oraș. Timp de trei seri, în Parcarea Casei de Cultură, începând cu ora 21.30, gălățenii vor avea parte de filme bune în aer liber, pe ecranul uriaș al Caravanei.

Serile de cinema debutează miercuri, 23 august, cu câștigătorul Premiului Publicului Cinepub la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Documentarul Planeta Petrila, regizat de Andrei Dăscălescu, vorbește despre o lume care dispare - orașul minier din Valea Jiului - și despre un artist, Ion Barbu, care se încăpățânează să lupte cu autoritățile.

„Fiecare dintre noi are trei vieți. Una publică. Una privată. Și una secretă. Toate sunt în telefonul tău. Ce se întâmplă când prietenii tăi află tot? Cât de bine te cunosc ei? Cât de bine îi cunoști tu?” – este intriga de la care pornește una dintre cele mai spumoase comedii recente, extrem de bine primită de publicul din Italia, Complet străini/ Perfetti sconosciuti, proiectată joi.

În ultima seară, spectatorii vor urmări adaptarea cinematografică a unui bestseller care și-a câștigat milioane de fani în întreaga lume: Povestea iubirii. Cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu a fost filmată parțial în Transilvania și aduce pe marele ecran nume precum Sir Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould, alături de actori români.

Intrarea este liberă.

Program 23-25 august | Parcarea Casei de Cultură, 21.30

Miercuri, 23 august

Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80’

În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autoritățile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Va reuşi? Premiul Publicului pentru film românesc Cinepub la TIFF 2017. Trailer: https://goo.gl/xHrTKL

Joi, 24 august

Complet străini / Perfetti sconosciuti (r. Paolo Genovese) | Italia, 97’

Hitul de box office în Italia în 2016! Șapte prieteni buni iau cina împreună și propun un joc îndrăzneț: să-și pună telefoanele pe masă în timpul mesei și să-și arate unul altuia mesajele, email-urile și apelurile pe care le primesc. Ies la iveală secrete. Vor mai rămâne sau nu prieteni după această cină?  Trailer: https://goo.gl/7b4WWF

Vineri, 25 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

 

***

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Galați, Asociația Galați, orașul meu

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți

Partener de monitorizare: mediaTRUST