Experimentele lui Jodorowsky la Cinemateca TIFF | TIFF

Experimentele lui Jodorowsky la Cinemateca TIFF

29.03.2017 11:19

20.00 La danza de la realidad

Dramă, fantasy, Chile-Franța, 2013 | 133’

Cu: Brontis Jodorowsky, Adan Jodorowsky, Jeremías Herskovits, Pamela Flores, Cristóbal Jodorowsky

Primul film al renumitului regizor Alejandro Jodorowsky după o pauză de 23 de ani este o dramă autobiografică, un musical cu accente suprarealiste despre copilăria sa în anii 30-40 în Tocopilla, orășelul din Chile în care s-a născut cineastul și unde au avut loc filmările. Rolul principal e preluat de fiul său cel mare, Brontis Jodorowsky, în timp ce autorul își joacă propriul rol, la maturitate.

„O autobiografie suprarealistă care combină personaje fanteziste, politica chiliană și religia cu realitatea dureroasă a adolescenței” - The Washington Post

„Cu acest film, regizorul își ia rămas bun de la trecut, de la copilărie și, probabil, de la lume. E un spectacol captivant” – The Guardian

La danza de la realidad a avut premiera la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs.

22.30 Poesía sin fin

Dramă, fantasy 2016 | 128’

Cu: Adan Jodorowsky, Pamela Flores, Brontis Jodorowsky

Al doilea film din seria autobiografică a lui Alejandro Jodorowsky continuă cu anii adolescenței în Santiago, în efervescenții ani 40-50. Deși tatăl său, un imigrant rus comunist, autoritar și rigid, îi desființează alegerile, tânărul Jodorowsky experimentează din plin în sânul boemei artistice, alături de Enrique Lihn, Stella Diaz Varín sau Nicanor Parra, care aveau să devină celebri în literatura modernă sud-americană.

Libertate, senzualitate, un strop de nebunie și multă poezie într-un film unic, extravagant. Premiera la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs.

„Regizorul debordează de inventivitate!” – L’Express

„Un film tumultuos, inspirat, poetic” – Le Monde

***

Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.

Rezervări: http://www.cinemavictoria.ro/rezervari