Filmele care au cucerit publicul TIFF ajung din 20 iunie la Sibiu | TIFF

Filmele care au cucerit publicul TIFF ajung din 20 iunie la Sibiu

16.06.2018 08:58
Selecția TIFF Sibiu include anul acesta nu mai puțin de 40 de titluri memorabile: producții noi, filme multi-premiate și povești provocatoare.

Cele mai populare filme din programul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania vor putea fi văzute la Sibiu între 20 și 24 iunie, în Piața Mare, în Parcul Cetății, la Teatrul Gong, Sala Astra, la barajul de la Gura Râului, la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig și pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Biletele pentru TIFF Sibiu sunt deja disponibile pe https://tiff.eventbook.ro.

La 100 de ani de la nașterea marelui Ingmar Bergman (1918-2007), Festivalul Internațional de Film Transilvania, cu sprijinul Ambasadei Suediei în România, i-a dedicat cineastrului suedez o amplă retrospectivă. Două dintre cele mai cunoscute titluri din cariera sa, proaspăt restaurate digital, vor fi proiectate la Sibiu, la Sala Astra. A șaptea pecete / The Seventh Seal (1957), filmul care i-a adus lui Bergman Premiul Special al Juriului la Cannes, va rula joi, 21 iunie, de la ora 17:30. O alegorie, cu viziuni apocaliptice, despre sensul vieții, filmul conține una dintre cele mai iconice imagini de cinema: jocul de șah al cavalerului cu Moartea. Sâmbătă, de la ora 19:30, cinefilii vor putea urmări Persona (1966), capodopera considerată de critici ,,Muntele Everest al analizei cinematografice’’.

Insula câinilor/ Isle of Dogs (r. Wes Anderson), filmul a care a stabilit recordul ediției în materie de bilete vândute la TIFF 2018, va fi proiectat miercuri, 20 iunie, de la ora 22:00 în Piața Mare.  Povestea animată, plasată într-un viitor distopic în care, din cauza unei boli, toți câinii au fost exilaţi pe o insulă îndepărtată, va deschide cea de-a 12-a ediție TIFF Sibiu.

Foxtrot (r. Samuel Maoz)multi-premiatul și controversatul film despre conflictul israeliano-palestinian care a atras mii de spectatori la deschiderea TIFF 2018, va ajunge la Sibiu și va rula în prima zi, de la ora 22:00, în Parcul Cetății. O a doua proiecție va avea loc duminică, de la ora 20:00, la Teatrul Gong.

Din secțiunea tematică a ediției, A fi sau a nu fi politic corect?, publicul sibian va putea urmări patru titluri curajoase care abordează subiecte incomode. În Trip cu Keta/ Tripping Thru Keta  (r. Julio Bekhór, Fernando Sma), o stilistă hiperactivă se implică într-o afacere cu trafic de droguri, ajungând să interacționeze cu o galerie caleidoscopică de eroi ieșiți din comun. Filmul va putea fi urmărit în prima zi de TIFF Sibiu, la Sala Astra, de la ora 21:30. Cel mai recent film semnat de regizorul Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, Copacul vrajbei noastre / Under the Tree, tragicomedia construită în jurul unui copac mare și frumos care devine subiectul conflictului dintre două familii vecine, va rula în Parcul Cetății, pe 21 iunie de la ora 20:00.

O maestră în arta manipulării suave transformă o poveste de dragoste într-un adevărat coșmar în filmul regizat de Christian Tafdrup. O femeie îngrozitoare/ A Horrible Woman (r. Christian Tafdrup) va fi proiectat vineri seară, la Teatrul Gong. Tot aici va rula duminică seară În căutarea nevrotică a serenității/ Neurotic Quest For Serenity (r. Paulinho Caruso, Teodoro Poppovic), comedia braziliană despre situațiile stânjenitoare în care sunt puse femeile în drumul spre succes.

La Teatrul Gong va rula joi și Dovlatov (r. Alexey  German  Jr.), filmul premiat în acest an cu două trofee la Berlin - Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury. Vineri seară se va vedea la Sibiu VinovatulThe Guilty (r. Gustav Moller), thrillerul distins cu Premiul Publicului la TIFF 2018, iar sâmbătă, în același spațiu, va fi proiectat filmul O femeie fantastică/ Una mujer fantastica (r. Sebastian Lelio), recent premiat cu un Oscar pentru cel mai bun film străin.

Proaspăt lansate, Secretul fericirii (r. Vlad Zamfirescu) și Povestea unui pierde-vară (r. Paul Negoescu), două titluri românești care au făcut furori la Cluj, vor veni la întâlnirea cu publicul sibian alături de regizorii și protagoniștii lor. Proiecțiile și discuțiile cu echipele de producție vor avea loc miercuri, pe 20 iunie, la Teatrul Gong.

Biletele pentru TIFF Sibiu 2018 sunt deja disponibile pe https://tiff.eventbook.ro iar din data de 19 iunie vor putea fi achiziționate și de la info-point-ul din Piața Mare sau la locații, înaintea proiecțiilor.