Lansări de carte și DVD | TIFF

Lansări de carte și DVD

08.06.2017 21:51

Șase dintre filmele prezentate la TIFF în ultimii ani, unele dintre ele premiate, vor fi lansate pe DVD în Zilele Filmului Românesc, pe 9 iunie, de la ora 16:00, la TIFF Lounge. Cinci dintre ele sunt distribuite de Transilvania Film.

·         Câini, debutul în scurtmetraj al regizului Bogdan Mirică, este marele câștigător al Trofeului Transilvania din 2016 și avut premiera mondială în secțiunea Un Certain Regard la Cannes.

·         Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase), câștigătorul Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut în 2015

·         București, unde ești?, documentarul de impact realizat de Vlad Petri

·         America, venim!, debutul regizorului Răzvan Săvescu.

·         Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu), distins cu Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut în 2014

În aceeași zi, de la ora 16:30, la TIFF Lounge, regizorul Marian Crișan va fi prezent la evenimentul de lansare pe DVD a filmului Orizontun thriller a cărui imagine este semnată de Oleg Mutu.

Seara, de la 18:30, regizorul Gabriel Achim (Ultima zi) își lansează cartea la Cinema Florin Piersic. Prezentată ca ,,o carte în care copiii se joacă cu gândurile, iar cei mari caută răspunsuri’’, ,,Sitemul nervos, sistemul bucuros’’ explorează mirările și fascinațiile copiilor regizorului.