Opt tineri cineaști români selectați pentru Talents Sarajevo | TIFF

Opt tineri cineaști români selectați pentru Talents Sarajevo

09.07.2018 16:48
Opt tineri cineaști români printre care și Letiția Ștefănescu, editor video și coordonator al departamentului Video TIFF, au fost selectați pentru de-a 12-a ediție a programului Talents Sarajevo

Platformă regională de întâlnire și pregătire a unui număr important de artiști aspiranți din lumea filmului, Talents Sarajevo are loc anual, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo (10 – 17 august 2018). Iniţiat în 2007 în colaborare cu Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Berlinale Talents, programul reuneşte participanţi din Europa de Sud-Est şi Caucazul de Sud.

Anul acesta, în cadrul Talents Sarajevo vor participa 61 de cineaști, din 13 țări diferite - Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, România, Serbia, Slovenia și Turcia. Este anul cu cele mai multe aplicații - 398, procesul de selecție fiind mai dificil ca oricând. 3 țări s-au remarcat prin numărul important de cineaști selectați, printre acestea și România, cu 8 participanți.

Lista completă a cineaștilor români selectați îi include pe  Alfredo Constantin Minea (actor), Pavel Ulici (actor), Andreea Lăcătuș (regizor), Ana-Maria Voicu (producător), Livia Diana Plopeanu (scenarist), Răzvan-Gabriel Dutchevici (scenarist), Letiția Ștefănescu (editor video / monteur), Victor Morozov (presă).  Pentru Pack&Pitch Projects a fost selectat proiectul„The Day the Child in Me Died”, produs de Ana-Maria Voicu.

Toți participanții vor avea acces la un program bogat de seminarii, masterclass-uri și workshop-uri aplicate, toate susținute de experți recunoscuți pe plan internațional.