Proiecție de gală LGD | TIFF

Proiecție de gală LGD

02.06.2016 00:10

Cea de-a 14-a ediție a atelierului de film Let's Go Digital! a ajuns la final!

Timp de 10 zile, cei 18 participanți au avut ocazia de a lua contact cu lumea filmului, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare și editare, având acces la aparatură profesională de la Nikon. Totodată, aceștia au fost îndrumați de profesionişti din cinematografia românească - Sorin Botoșeneanu, Neil Coltofeanu, Dana Bunescu, Iulia Voicu și Cristian Iftime.

Proiecția de gală a celor 5 filme rezultate în urma atelierului va avea loc în data de 3 iunie, ora 16.30 la Cinema Arta, în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2016. Intrarea este liberă!

Lansat în 2005 în cadrul TIFF, Let’s Go Digital! este un atelier cu tradiție, de inițiere în tehnici digitale de filmare și montaj, și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din toată țara, pasionați de film, fotografie și editare video.

Anul acesta au fost trimise peste 100 de aplicații, cei 18 participanți (dintre care 3 participanți seniori) provenind din diferite orașe din România (București, Sibiu, Brașov, Iași, Craiova, Piatra-Neamț, Ploiești și Bacău). Cea de-a 14-a ediție a atelierului de film Let’s Go Digital! a avut loc în perioada 27 mai - 5 iunie, în Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

În urma unei preselecţii făcute de echipa de traineri au fost selectați 15 participanţi: Ioana-Andrada Băleanu, Ilinca Bortișcă, Călin-Florian Boto, Alma Buhagiar, Theodora-Lucia Chicoș, Cohn Mara, Elisei Martha Andreea, Andreea Geamăn, Alexandra Mincu, Agata Ioana Olteanu, Teodor Ioan Vlad Popa, Ioana Simina Popescu, Elena-Diana Smeu, Maria Staicu și Cornelia Ştefănescu, care au lucrat în echipe de câte 3.

Lor li s-au alăturat și cei 3 seniori: Teona Galgoțiu, Ligia Prodan și Teodora Modoi, foşti participanţi Let’s Go Digital!, care au avut rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de making of al atelierului.